Βαυαρός ΥΠΟΙΚ: Το Grexit δεν είναι πια στην ημερήσια διάταξη

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ)

«Το Grexit δεν βρίσκεται πια στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε στο Spiegel o χριστιανοκοινωνιστής (CSU) Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος υπήρξε εδώ και χρόνια φανατικός υπέρμαχος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. 

Η δήλωση έγινε μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Αθήνα. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλαγή στάση, η οπoία οφείλεται σε τέσσερις λόγους, όπως είπε στο γερμανικό περιοδικό.

«Η ελληνική κυβέρνηση ακολουθεί σήμερα διαφορετική πορεία από εκείνη που ακολουθούσε το 2015 επί Γιάνη Βαρουφάκη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προέρχεται και αυτός βέβαια από έναν διαφορετικό πολιτικό χώρο, προσπαθεί ωστόσο να διεξάγει συνετές διαπραγματεύσεις», ανέφερε.

«Δεύτερον, οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να αποδίδουν και επομένως «θα ήταν λάθος να ξεριζώσεις ένα φυτό που μόλις άρχισε να φυτρώνει». Τρίτον, δεν υπάρχει σήμερα ένα σοβαρό σχέδιο για ένα Grexit και τέταρτον με τη διαδικασία του Brexit διαπιστώνουμε πόσο δύσκολη θα ήταν μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», κατέληξε ο Ζέντερ.

Πηγή: ΑΠΕ

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here