Βαθαίνει η κρίση στην Αλβανία: Ράμα: Οι εκλογές θα γίνουν-Καληνύχτα

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην Αλβανία με επίκεντρο τις δημοτικές εκλογές, τις οποίες ακύρωσε ο Αλβανός πρόεδρος. «Οι εκλογές θα γίνουν» διαμηνύει ο Αλβανός πρωθυπουργός ενώ τα αλβανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν σενάρια καθαίρεσης του Ιλίρ Μέτα από τη θέση του προέδρου. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

«Οι εκλογές θα γίνουν στις 30 Ιουνίου! Καληνύχτα», με αυτή τη φράση στο Facebook αντέδρασε ο Έντι Ράμα στην απόφαση του προέδρου της χώρας Ιλίρ Μέτα να ακυρώσει τις δημοτικές εκλογές που επρόκειτο να γίνουν στην Αλβανία στο τέλος του μήνα.

Η αντιπολίτευση επιμένει να ζητά την παραίτηση του Ράμα. Το έκανε ξανά το Σάββατο όταν κατέβασε στους δρόμους των Τιράνων χιλιάδες κόσμου, που διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης με ένα και μοναδικό… αίτημα: να πέσει ο Ράμα.

Αλλά ο Αλβανός πρωθυπουργός φαίνεται πως κάθε άλλο παρά προτίθεται να παραιτηθεί. Μετά την ανάρτηση στο Facebook, σε νέες δηλώσεις του στην Κυριακή (09.06.2019) επιτέθηκε στον πρόεδρο της Αλβανίας, επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν και μίλησε για σχέδιο να πέσει ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here