Βασιλειάδης: Παθογένειες 40 ετών στο ποδόσφαιρο-Η είσοδος Σαββίδη ξεχείλισε το ποτήρι

Για παθογένειες οι οποίες υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και 40 χρόνια και δεν μπορούν να διορθωθούν μέσα σε έξι μήνες μίλησε ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας ότι «η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη ξεχείλισε το ποτήρι».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε «ότι φέτος διανύαμε μια διαφορετική χρονιά. Μια χρονιά που προσπαθήσαμε να βάλουμε κανόνες σε ένα νέο σκληρό πειθαρχικό δίκαιο με κανόνες που σκοπό να χρησιμοποιούνται έναντι όλων».

 «Με μια νέα ΚΕΔ που προσπαθήσαμε να την απαγκιστρώσουμε από τα συστήματα εξουσίας της ΕΠΟ. Η επιτυχία της θα κριθεί. Εμείς επιμέναμε με τρεις ξένους επιδιαιτητές από την αρχή, για να μην υπάρχουν σκιές μέχρι να έρθει και το VAR. Τα λάθη ήταν μοιρασμένα και δύσκολα θα πει κάποιος ότι ευνοήθηκε εξόφθαλμα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον Ιβάν Σαββίδη και τις σχέσεις του με την κυβέρνηση ο υφυπουργός επισήμανε ότι «δεν ανδρώθηκε επιχειρηματικά επί ΣΥΡΙΖΑ. Ή θα καταλογίζετε στην κυβέρνηση κάτι συγκεκριμένο ή θα το αφήσετε», είπε.

Παράλληλα, οκ. Βασιλειάδης κλήθηκε να σχολιάσει διάφορες πτυχές του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως το παράνομο στοίχημα και τις καταγγελίες εξαγοράς ψήφων στις εκλογές της ΕΠΟ.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί με νομοθετικές προτάσεις να ρυθμίσει το θέμα του τζόγου στην Ελλάδα και είναι γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα μπούμε και στις online στοιχηματικές εταιρίες», σημείωσε προσθέτοντας για την ΕΠΟ ότι «προφανώς η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Θα επεκτείνουμε το τμήμα της αθλητικής βίας. Και θα το κάνουμε αθλητικής βίας και αθλητικού εγκλήματος. Η λογική μας είναι γνωστή. Όλα στο φως»

Κλείνοντας ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι δεν δέχεται να μηδενίζει κανείς τα πεπραγμένα της κυβέρνησης αυτά τα τρία χρόνια. «Έχουμε καταφέρει πράγματα τα οποία μια τριετία πριν ήταν ζητούμενα. Όπως για παραδείγματα ο αθλητικός νόμος, τα κωλύματα, το σπάσιμο της ΚΕΔ από την ΕΠΟ. Όλη αυτή την «ομορφιά» των τελευταίων 40 χρόνων θα τα φτιάξουμε σε έξι μήνες;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here