Αρχική Οικονομία Βασιλακόπουλος: Πρόταση για άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων από αύριο κιόλας

Βασιλακόπουλος: Πρόταση για άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων από αύριο κιόλας

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, πρότεινε να ανοίξουν αύριο οι μικρές επιχειρήσεις με ραντεβού, ενώ τόνισε οτι είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους.

Ανακατεύθυνση των επαφών που έχουν οι πολίτες σε σπίτια και πλατείες σε πιο ασφαλείς επαφές.

Όπως τόνισε ο καθηγητής, δεν θα πρέπει να ανοίξει κανένα μεγάλο πολυκατάσταστημα, αλλά μόνο μικρά και αυτά με ραντεβού στις μεγάλες πόλεις και με τον «κόφτη» των τριών ωρών του 13032. Μάλιστα οι εργαζόμενοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα και να φορούν μάσκες υψηλής προστασίας ενώ, οι πελάτες θα πρέπει να φορούν είτε μάσκα υψηλής προστασίας, είτε διπλή μάσκα.

Ο καθηγητής εκτιμά ότι αν ανοίξει με αυτό τον τρόπο το λιανεμπόριο πολλοί εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις δουλειές τους, άλλοι θα πάνε να ψωνίσουν και έτσι θα μειωθούν οι επικίνδυνες επαφές.

Πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος, δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες γιατί κάτι τέτοιο στέλνει λάθος μήνυμα, ωστόσο είναι πιο ασφαλές να λειτουργήσουν καφετέριες και ταβέρνες σε εξωτερικό χώρο, παρά να συγκεντρώνονται άνθρωποι σε πλατείες και σπίτια, να βγάζουν τη μάσκα και να πίνουν τον καφέ τους.

 Το Πάσχα θα έχουν επιτραπεί οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Τη βεβαιότητα του οτι θα έχουν επιτραπεί μέχρι το Πάσχα οι διαδημοτικές μετακινήσεις, εξέφρασε ο κ. Βασιλακόπουλος καθώς έως τότε, όπως δήλωσε, το ποσοστό ανοσίας, είτε από μόλυνση είτε από εμβολιασμό θα έχει φτάσει στο 35% με 40%.

Για δυο εβδομάδες ακόμα η πίεση

Τέλος, όπως εκτίμησε θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στο σύστημα για ακόμα δυο εβδομάδες ωστόσο, είναι αισιόδοξος λόγω της οριακής μείωσης στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αθήνας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here