Βασάνιζαν και κακοποιούσαν τα 10 παιδιά τους

Ένα ζευγάρι στην Καλιφόρνια φέρεται ότι κακοποίησε δέκα παιδιά, τα οποία βρέθηκαν να ζουν σε τρομακτικές συνθήκες μέσα στο σπίτι τους βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, που ήταν γεμάτο σάπια τρόφιμα, ανθρώπινα και ζωικά απόβλητα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ο Τζόναθ Άλεν και η Ίνα Ρότζερς αντιμετωπίζουν πολλαπλές κατηγορίες για βασανιστήρια και «σαδιστική» κακομεταχείριση ανηλίκων ηλικίας μεταξύ 4 μηνών και 12 ετών, τα οποία είχαν υποστεί τραύματα, εγκαύματα και μώλωπες. Μάλιστα, κάποια έφεραν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Τα παιδιά διασώθηκαν τον Μάρτιο μετά από καταγγελία στην αστυνομία και οι πληροφορίες για την κακοποίηση τους προέκυψαν σταδιακά από όσα είπαν. Σύμφωνα με τις αρχές, οκτώ από αυτά είπαν ότι υπέφεραν αυτήν την φρικιαστική κατάσταση εδώ και αρκετά χρόνια.

Η γιαγιά των ανηλίκων δήλωσε σε τοπικό κανάλι ότι υποψιαζόταν  την κακοποίηση των παιδιών χαρακτηρίζοντας τον Άλεν «τέρας». «Θα μπορούσε να πάρει το μωρό, να το χαστουκίσει στο πρόσωπο και να του κλείσει το στόμα με ταινία.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι κρατικές υπηρεσίες της Καλιφόρνιας είχαν την ευκαιρία να παρέμβουν για να αποτρέψουν. Η 31χρονη μητέρα υποστήριξε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες πήραν συνέντευξη από τα παιδιά πριν τρία χρόνια, όταν η μητέρα της «είχε αναφέρει κάτι» που προκάλεσε την επίσκεψή τους στο σπίτι. Ωστόσο, δεν προέκυψε τίποτα από την έρευνα.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας πρόνοιας στην περιοχή δεν απάντησαν άμεσα, όταν κλήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη ή πληροφορίες σχετικά με άλλες επαφές που ενδεχομένως είχαν με την οικογένεια.

Η σοκαριστική ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την παρόμοια πολύχρονου καταναγκαστικού εγκλεισμού και βασανιστηρίων από το ζεύγος Ντέιβιντ και Λουίζ Τέρπιν σε βάρος 13 αδελφών, ηλικίας από 2 μέχρι 29 χρόνων πάλι σε πόλη της Καλιφόρνιας.

Οι δύο υποθέσεις έχουν άλλη μία ομοιότητα. Η Ρότζερς ισχυρίστηκε πως τα παιδιά παρακολουθούσαν μαθήματα στο σπίτι, το οποίο όμως δεν είχε καταγραφεί ως ιδιωτικό σχολείο, σύμφωνα με το κρατικό τμήμα εκπαίδευσης.

Ο νόμος της Καλιφόρνιας απαιτεί τα παιδιά να εγγραφούν στο δημόσιο σχολείο, εκτός εάν αποδεικνύεται ότι φοιτούν σε ιδιωτικό σχολείο. Οι γονείς που διδάσκουν τα παιδιά τους μπορούν να εγγράψουν το σπίτι τους ως ιδιωτικό σχολείο, όμως η πολιτεία δεν τους επιθεωρεί.

Η μητέρα δήλωσε ότι εργαζόταν ως τεχνικός σε εταιρεία και ότι ο σύζυγός της έκανε τατουάζ. Ο ίδιος αρνήθηκε χθες τις κατηγορίες σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό. «Δεν είμαι ζώο … Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα νοικοκυριό που λειτουργεί», είπε για να προσθέσει ότι «όλοι βοήθησαν όλους. Ήταν ένας πλήρης κύκλος, οι μεγαλύτεροι βοηθούσαν τους μικρότερους».

Ένας γείτονας ανέφερε πως είχε δει τους γονείς, αλλά δεν είχε ιδέα ότι στο συγκεκριμένο σπίτι ζούσαν δέκα παιδιά. «Είναι ένα αρκετά μεγάλο σπίτι» σημείωσε. «Αλλά δεν ξέρω πώς μπορείτε να το κρατήσετε ήσυχο, όταν έχετε δέκα παιδιά. Δεν μπορώ να το κάνω ήσυχο με ένα».

Πηγή: The Guardian

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here