Βαρβαρότητα ISIS στις Φιλιππίνες-Βεβήλωσαν κι έκαψαν χριστιανική εκκλησία

Σε πράξης βεβήλωσης κι εκδίκησης κατά χριστιανικών εκκλησιών προβαίνει στις Φιλιππίνες το Ισλαμικό Κράτος. Οπως φαίνεται σε βίντεο που ανάρτησε το δικό του πρακτορείο ειδήσεων Αμάκ, μελη του δικτύου που υποστηρίζει τον ΙSIS στις Φιλιππίνες, αφού κατέλαβαν μέρος της πόλης Μαράουι, καταστρέφουν το εσωτερικό μιας χριστιανικής εκκλησίας και μετά της βάζουν φωτιά.

Πρόκειται για μια ακόμη πράξη βαρβαρότητας με την οποία ο ISIS και οι επικεφαλής του, επιχειρούν να δημιουργήσουν πρόβλημα και συγκρούσεις θρησκειών και πολιτισμών, εκτιμώντας ότι αυτό τους συμφέρει, ιδίως τώρα που ηττώνται στα πεδία των μαχών κι έχουν χάσει μεγάλο μέρος των εδαφών σε Συρία και Ιράκ αλλά και χιλιάδες μαχητών τους.

Η ομάδα Maute του τζιχαντιστών στις Φιλιππίνες, που έχει δηλώσει πιστη στο Ισλαμικό Κράτος, κατέλαβε στις 23 Μαίου τη πόλη Μαράουι, η οποία παλαιότερα κατοικούνταν από 200.000 κατοίκους, μουσουλμάνους στη πλειοψηφία τους. Είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος διεκδικεί εδαφικό κομμάτι στις Φιλιππίνες.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχει εξαπολύσει αντεπίθεση κατά των τζιχαντιστών, σκοτώνοντας 180 από αυτούς. Ωστόσο, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη η πλήρης ανακατάληψη της πόλης από τα χέρια τους.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here