Βαρουφάκης: Ο Ρέγκλινγκ θέλει να βάλει σε μνημόνιο τη μισή Ευρώπη

Επίθεση στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ εξαπέλυσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Απριλίου, όπου θα συζητήσει την οικονομική πορεία της ΕΕ και την ενίσχυση των κρατών – μελών για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

«Όλοι οι συνωμότες εναντίον του λαού μας, και των λαών της Ευρώπης, σε κατάσταση πανικού σήμερα», τόνισε ο Γ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο Twitter, απαντώντας στη συνέντευξη του Ρέγκλινγκ στην ιταλική Corriere Della Sera, στην οποία έκανε λόγο για «νέα εργαλεία» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις χώρες της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ ανέφερε ότι η Eυρώπη θα χρειασθεί για τη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία του κοροναϊού, τουλάχιστον μισό τρισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον από τους θεσμούς της ΕΕ, πέραν της πρόσφατης συμφωνίας για πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους άνω των 500 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε σχετικά ότι «σήμερα ο Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη δηλώνει ρητά ότι ουσιαστικά θέλει να βάλει σε μνημόνιο τη μισή Ευρώπη!».

Παράλληλα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 με αφορμή δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ συζητά το ενδεχόμενο να ιδρυθεί μια «κακή τράπεζα» και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να απορροφήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συσσωρεύτηκαν από την προηγούμενη κρίση, σχολίασε: «Η ΕΚΤ μιλά τώρα για Κακή Τράπεζα. Η Ρώμη για ευρωομόλογα. Η Μαδρίτη για ομόλογα απεριόριστης διάρκειας. Όταν τα πρότεινα όλα αυτά το ’15 με κορόιδευαν – ιδίως η τρόικα εσ. Πρόκειται για πρόοδο; Όχι. Το Βερολίνο θα πει NEIN πάλι. Μόνο ένα ΒΕΤΟ στο βέτο του Βερολίνου θα βοηθήσει!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here