Βαρουφάκης: Στόχος ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα μετεξελιχθεί σε κόμμα

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Δεν θα πάρει μέρος  στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση με κανέναν συνδυασμό, ξεκαθάρισε ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι θα παραμείνει πολιτικά ενεργός, και ίσως πιο ενεργός από ό,τι μέχρι τώρα.

Όπως τόνισε, μιλώντας στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC, στόχος του θα είναι ο σχηματισμός πανευρωπαϊκού δικτύου το οποίο θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα.

Επανέλαβε, στη συνέχεια, ότι αντιτίθεται στην γραμμή που ακολουθεί πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας: «Το κόμμα που υπηρέτησα και ο αρχηγός του που υπηρέτησα αποφάσισαν να αλλάξουν εντελώς πορεία και να ακολουθήσουν μία οικονομική πολιτική που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα, και η οποία μας επιβλήθηκε».

Αναφερόμενος στη νεοϊδρυθείσα Λαϊκή Ενότητα δήλωσε ότι, παρά τη συμπάθειά του προς αυτή, θεωρεί πως η «στάση απομόνωσης της» για επιστροφή στη δραχμή τον βρίσκει αντίθετο.

Χαρακτήρισε την προεκλογική μάχη «λυπηρή και άκαρπη», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα μείνει «πολιτικά ενεργός, ίσως περισσότερο από πριν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προσπαθώντας να εγκαθιδρύσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο».

Εξήγησε ότι «δεν λειτουργεί πλέον το μοντέλο εθνικών κομμάτων που σχηματίζουν πρόχειρες συμμαχίες μέσα σε μία Ευρώπη που δρα ως μπλοκ, ως μακροοικονομία, προς το δικό της συμφέρον». «Πιστεύω πως πρέπει να βάλουμε στόχο ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που σε κάποιο σημείο θα μετεξελιχθεί σε ευρωπαϊκό κόμμα» λέει.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τακανες ροιδο Βαρουφακη σε εθνικο επιπεδο οποτε το πεδιο δρασης στενεψε και
    πρεπει η δραση σου να περασει σε ευρωπαικο επιπεδο οποτε να μην αισθανεσε
    και στενεμα Θα φτιαξεις ευρωπαικο δικτυο με προοπτικη μετεξελειξης σε κομμα
    Φαινεται πωε εχεις εξοκειλει ολοκληρωτικα Σε κατακλυζουν φαντασιωσεις που
    ειναι αρρωστημενες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here