Βαρουφάκης στο Ecofin: Ανεπίτρεπτες διαρροές για τις τράπεζες. Καθήκον μας η συμφωνία

«Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στην συμφωνία-λύση προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης», τόνισε σήμερα Παρασκευή στο Ecofin ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος κατήγγειλε «ανεπίτρεπτες διαρροές» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά το χθεσινό Eurogroup.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε επίσημα ότι  οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα συναντηθούν εκτάκτως τη Δευτέρα στις 16:00 (ώρα Ελλάδας). Το έκτακο Eurogroup  θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες πριν από την Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα.

Στην τοποθέτησή του στο Ecofin ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε:

Στο χθεσινό Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε ευρεία, ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πρόταση η οποία μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο συμφωνίας που όχι μόνο ολοκληρώνει την υπάρχουσα δανειακή συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της αλλά, επιπλέον, αντιμετωπίζει αποφασιστικά και μόνιμα το χρηματοδοτικό κενό της χώρας για το μέλλον. Δυστυχώς, στο Eurogroup δεν επετράπη η παραμικρή συζήτηση πάνω σε αυτή την πρόταση.

Αντ’ αυτής της απαραίτητης συζήτησης παρατηρήθηκαν, αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας του Eurogroup, ανεπίτρεπτες «διαρροές» σχετικά με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως αυτές οι αστοχίες έρχονται σε σύγκρουση με το κοινό συμφέρον των ευρωπαϊκών λαών και, παράλληλα, χαιρετίζει την σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής την επόμενη Δευτέρα. Το Σαββατοκύριακο που μεσολαβεί δίνει σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τη δυνατότητα προετοιμασίας μιας επιτυχημένης Συνόδου.

Τα βλέμματα των Ευρωπαίων, τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρωζώνης, είναι στραμμένα πάνω μας. Έχουμε καθήκον να καταλήξουμε στην συμφωνία-λύση που απαιτούν προς όφελος ολόκληρης της Ευρώπης.

Print Friendly, PDF & Email

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έχω την αίσθηση, ότι δεν γνωρίζουμε αρκετά, εμείς οι πολίτες, ούτως ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα,
    Αυτό όμως που παρατηρώ είναι μια διαρκής ανασφάλεια που βλάπτει.
    Συνεπώς ήρθε η ωρα να μάθουμε την αλήθεια…με ότι αυτό συνεπάγεται, μετα από χρόνια στην μιζέρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here