Βαρουφάκης:Συμφωνία θα υπάρξει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος

Τη βεβαιότητα ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα υπάρξει συμφωνία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα Παρασκευή στο ραδιόφωνο της Ιρλανδίας RTE.

Ο κ.Βαρουφάκης μίλησε για πολύ ενδιαφέρουσες  εμπιστευτικές προτάσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα από την Ευρώπη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μια συμφωνία είναι σχεδόν λίγο – πολύ έτοιμη».

«Είτε υπάρξει «Ναι» είτε «Όχι», η συμφωνία θα έρθει άμεσα. Αν οι Έλληνες πουν «Ναι», η ελληνική κυβέρνηση απλώς θα υπογράψει στο σημείο που πρέπει την πρόταση των θεσμών της 25ης Ιουνίου», ανέφερε.

«Εάν πουν «Όχι», μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτήν την εβδομάδα του αδιεξόδου έχουμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που έρχονται εμπιστευτικά από την επίσημη Ευρώπη και μια συμφωνία είναι σχεδόν λίγο – πολύ έτοιμη», πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη πως η Ελλάδα θέλει μια λογική δημοσιονομική πολιτική με μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα έδιναν τέλος στην κρίση και θα βοηθούσαν την Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι Τράπεζες θα ανοίξουν στην Ελλάδα άσχετα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή. «Οι καταθέσεις στις τράπεζες είναι ασφαλείς και το αδιέξοδο θα τελειώσει», είπε.

    Ντέισελμπλουμ: Απολύτως λανθασμένη η εκτίμηση Βαρουφάκη

«Απολύτως λανθασμένη» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ την εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι η συμφωνία είναι κοντά, όπως μεταδίδει το Reuters.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here