Βαρουφάκης: Πολιτική λύση-Οχι σε διπλό νόμισμα

ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι αναμένει πρωτοβουλίες από τους εταίρους για πολιτική λύση στην επίτευξη συμφωνίας για τη χρηματοδότηση της χώρας, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι εξετάζεται η πρόταση για εισαγωγή διπλού νομίσματος στη χώρα.

«Δεν υπάρχει για την κυβέρνηση «λύση Μάγιερ» για διπλό νόμισμα. Υπάρχει μόνον πολιτική λύση», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο. Και δίνοντας το κλίμα των συζητήσεων με τους δανειστές είπε πως «σε μια διαπραγμάτευση υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις».

Τη πρόταση πάντως για εισαγωγή διπλού νομίσματος είχε κάνει ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ πρόταση που έθεσε στα τέλη Απριλίου στον κ. Βαρουφάκη παρουσία και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα. Πρόκειται για το σενάριο Geuro, το οποίο προωθεί ο Γερμανός οικονομολόγος, καθώς πιστεύει ότι«εάν η Ελλάδα και οι διασώστες της δεν συμφωνήσουν, η Αθήνα θα χρειαστεί ένα Σχέδιο Β». Ωστόσο η κυβέρνηση ξεκαθάρισε από την αρχή οτι δεν συζητά τέτοιου είδους λύσεις.

Σιβυλλική δήλωση Βαρουφάκη

Ο κ. Βαρουφάκης είχε συνομιλία με καθαρίστριες που παραμένουν με σκηνές στην είσοδο του υπουργείου,  γιατί απασχολούνταν με συμβάσεις έργου και έμειναν εκτός των ρυθμίσεων του νόμου Κατρούγκαλου για επαναπρόσληψη στο δημόσιο, όπως έγινε με τις υπόλοιπες 595 συναδέλφους τους που απασχολούνταν στο υπουργείο με σχέση εργασίας.

Ωστόσο, σε μιά αποστροφή του λόγου προς τις καθαρίστριες ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημά σας θα λυθεί σε ένα χρόνο. Ξέρουμε αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο; Αν είμαστε, βλέπουμε».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here