Βαρουφάκης: «Πιο πολλές εξουσίες έχει ο δήμαρχος παρά ο πρωθυπουργός»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη χτεσινοβραδινή παρουσίαση  του ευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην Θεσσαλονίκη, είπε μεταξύ άλλων ότι

  • «Η αντιδημοκρατική τάση στην Ευρώπη δινει στις κυβερνήσεις των κρατών λιγότερες αρμοδιότητες ακόμα κι από αυτές που έχουν οι δήμαρχοι. Ο λόγος είναι ότι η  Ευρώπη αποδομείται και δεν είναι δημοκρατική. Οι κυβερνήσεις έχουν όλο και λιγότερους βαθμούς ελευθερίας. Εκεί που ανοίγει η πόρτα και αρχίζει  το eurοgroup, τελειώνει η νομιμότητα, τελειώνει η δημοκρατία για όλους», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θέλουμε να πάρουμε τις χώρες μας πίσω. Να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό κίνημα για να μπορέσουμε ως Έλληνες, ως Άγγλοι, ως Γερμανοί κλπ να πάρουμε τις χώρες μας πίσω» πρόσθεσε.

Για την αξιολόγηση είπε ότι μέσα από το κλείσιμό της οδηγούμαστε στην «κοσοβοποίηση».

Στην ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε τις έξι μεταρρυθμίσεις για την έξοδο από την κρίση (δείτε ΕΔΩ), οι οποίες έγιναν γνωστές σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Το κοινό πάντως εξέφρασε δυσαρέσκεια επειδή δεν έγιναν ερωτήσεις Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς του είπαν χαρακτηριστικά «μας προδώσατε», «δεν είναι δημοκρατία αυτό που κάνετε», ενώ κάποιοι άλλοι τόνισαν ότι έχασαν τον χρόνο τους και ότι δόθηκε ο λόγος μόνο σε εκπροσώπους του DiEΜ. Ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι μίλησαν 30 άτομα λέγοντας πως η εκδήλωση ήταν για να γνωρίσουν το DiEM.

Δείτε στο πρώτο βίντεο τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς τον κ. Βαρουφάκη και στο δεύτερο βίντεο απόσπασμα από την ομιλία του

Απόσπασμα από την ομιλία του για την αντιδημοκρατικότητα των «ελίτ» στην Ευρώπη:

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here