Βαρουφάκης: Οι δανειστές θέλουν μισθούς δημοσίου στα 700 ευρώ

Μιά ακόμη από τις απαιτήσεις των δανειστών είναι να κατέβουν όλοι μισθοί του δημοσίου στα 700 ευρώ. Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης συνομιλώντας με συγκεντρωμένους εφοριακούς έξω από το υπουργείο. 

Βέβαια ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ανθίσταται σθεναρά απέναντι στην «αδίστακτη αυτή πολιτική», όπως την αποκάλεσε. Μετά από όλα αυτά η φράση του, ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, αποδίδει πλήρως την πραγματικότητα.

Ο κ. Βαρουφάκης βγαίνοντας από το υπουργείο για να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε μιά πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία με τους συγκεντρωμένους.

«Η διαπραγμάτευση, είπε ο υπουργός, «βρίσκεται στο πιο δύσκολο σημείο της, στο επισφαλές σημείο της. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τη δυνατότητα- το ξέρετε αυτό- όχι μόνο να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα,  αλλά να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε.

Ξέρετε ποιο επιχείρημα ακούμε κάθε μέρα στις διαπραγματεύσεις για σας; Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά.

Την άποψή μας την ξέρετε. Θα την πω άλλη μια φορά: αυτός ο δυισμός, η αντιμετώπιση των παλαιοτέρων με τόσο διαφορετικό τρόπο από τους νέους αποτελεί όχι μόνο αδικία, αλλά και βαθιά πηγή αναποτελεσματικότητας για το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Άρα έχουμε ακριβώς την ίδια άποψη. Το ερώτημα είναι πώς θα λειτουργήσουμε συνολικά και συλλογικά ώστε να λύσουμε το πρόβλημα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here