Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας είναι σαν τον Σίσυφο. Το καράβι θα πέσει και πάλι στα βράχια

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Κριτική κατά του Αλέξη Τσίπρα για την επιλογή του να υπογράψει τη συμφωνία άσκησε για άλλη μια φορά σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και στον ηγέτη που στήριξε, ο τέως υπουργός Οικονομικών είπε ότι άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική. «Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία», ανέφερε και εκτίμησε ότι «σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι».

Παρομοίασε, μάλιστα, τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και απέκλεισε τη συνεργασία του με την Λαϊκή Ενότητα. «Αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο». Οπως είπε , «πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαικό κόμμα».

Όσον αφορά τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές»

Εκτίμησε ότι η Βουλή που θα προκύψει δεν μπορεί ελπίζει να σχηματιστεί πλειοψηφία για ένα λογικό και προοδευτικό πρόγραμμα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here