Βαρουφάκης: Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση το Σάββατο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

«Πρέπει πάντα να είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη βρίσκει πάντα λογικές λύσεις. Έχουμε καθήκον να βρούμε λύση αύριο. Άλλωστε, όταν πηγαίνεις στον πόλεμο, δεν πρέπει να σκέφτεσαι την ήττα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον ANT1.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση απορρίπτει το σχέδιο των δανειστών και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αυριανό Eurogroup τονίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα αποτέλεσμα που θα καταδικάσει τους πάντες.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε σε σημείο σύγκλισης με τους εταίρους, ωστόσο ανέφερε επανειλημμένως ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμφωνήσουμε στο Eurogroup.

Παραδέχθηκε ότι τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές είναι υφεσιακά και διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει σε συμφωνία αποδέχθηκε αυτό το μέγεθος της λιτότητας, στρέφοντας όμως τη λιτότητα «στους έχοντες και όχι στους μη έχοντες», όπως τόνισε .

Αναφερόμενος δε στο πακέτο που μας παρουσιάζουν οι πιστωτές σημείωσε ότι θα το υπογράφαμε εάν έδινε μία προοπτική εξόδου από την κρίση. Εντούτοις -συμπλήρωσε- είναι ένα πακέτο που καταδικάζει την Ελλάδα σε άλλους 4-5 μήνες συνεχούς διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Βαρουφάκης περιγράφοντας το κλίμα στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είπε χαρακτηριστικά ότι «κάποια στιγμή θα μιλήσουμε για αυτά που γίνονται στο Eurogroup».

Αποκάλυψε και ένα παρασκήνιο από το χθεσινό Eurogroup, λέγοντας ότι υπήρξε υπαναχώρηση των θεσμών σε κάποια μέτρα, αλλά υπήρξαν 5-6 χώρες που βρήκαν την κίνηση αυτή ελαστική για την Ελλάδα και δύσκολη να περάσει από τα δικά τους κοινοβούλια.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν κάλπες ή δημοψήφισμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here