Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για 1% πρωτογενές πλεόνασμα

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ

Δεν υπάρχει συμφωνία με τους δανειστές για πρωτογενές πλεόνασμα 1%  το 2015,, είπε στη  Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης. ωστόσο κυβερνητικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες δεν απέκλειαν αυτό το θέμα να τεθεί στο τραπέζι, κατά την ύστατη διαπραγμάτευση των τελευταίων ημερών. 

Ο κ. Βαρουφάκης πήρε απόσταση και από τη λογική της επιβολής σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. «Μας ζητάνε μέτρα της τάξης του 3-3,5% του ΑΕΠ. Αν γίνει αυτό,  σε 6-12 μήνες θα είμαστε εδώ με συνέχιση της σκοτοδίνης». είπε. «Η κυβέρνηση θέλει συμφωνία αλλά όχι υποταγή .Δεν θα υπογράψουμε  μια συμφωνία μισανθρωπική«, τόνισε με νόημα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κόστος των ταξιδιών των Ελλήνων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, ο κ.Βαρουφάκης είπε στοίχισαν μέχρι τώρα 66.000 ευρώ περίπου. «Είναι μια καλή επένδυση στην επανάκτηση της αξιοπρέπειας της χώρας», υπογράμμισε και συνέχισε: «Πόσο αποτιμάτε την αναξιοπρέπεια των υπουργών, που περίμεναν σ΄ένα γραφείο τη σειρά τους για να ανακριθούν από ένα τεχνοκράτη;  Πως εκτιμάτε το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσπάθεια να χτίζουν κάποιοι καριέρες γινόμενοι χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη, για να μην πω Τόμσεν στη θέση του Τόμσεν; Νοιώθω υπερήφανος που ούτε ένας τροικανός δεν μπήκε στο υπουργείο Οικονομικών«, τόνισε.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here