Βαρουφάκης: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup της Πέμπτης ο Γιάνης Βαρουφάκης, μετά τη συνάντηση που είχε
με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία στο Παρίσι.

Κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία αύριο. Αυτή πρέπει να επιτευχθεί σε επίπεδο πολιτικών ηγετών».

Όπως τόνισε «αύριο θα θέσουμε τις βάσεις για αυτό που θεωρούμε πολιτικό και ηθικό μας καθήκον και αυτό είναι η επίτευξη συμφωνίας πολύ, πολύ γρήγορα με τους εταίρους μας και τους Θεσμούς. Η ελληνική κυβέρνηση εκλέχθηκε για να υπερασπιστεί τον ελληνικό λαό με ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Ελπίζω ότι οι Θεσμοί θα λάβουν υπόψη αυτή τη μεταρρυθμιστική ατζέντα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε και για την έκθεση του Γιάννη Στουρνάρα καθώς και για την επιστροφή της ως απαράδεκτης από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι στην Ευρώπη επικρατεί μία παράδοση της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών. Αυτή την παράδοση εμείς, η κυβέρνησή μου, τη σέβεται απολύτως. Αλλά η ανεξαρτησία έχει δύο πλευρές. Οι πολιτικοί δεν παρεμβαίνουν στο έργο των κεντρικών τραπεζιτών και οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στο έργο των πολιτικών. Ελπίζω όλες οι πλευρές να σεβαστούν αυτή την απλή αρχή», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here