Βαρκελώνη: Δύο προφυλακίσθηκαν-Τον ιμάμη δείχνουν ως εγκέφαλο

Την προφυλάκιση δύο εκ των υπόπτων για τις επιθέσεις στην Καταλονία αποφάσισε η ισπανική δικαιοσύνη. Για ένα τρίτο παρέτεινε την προσωρινή κράτηση ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Οι δικαστές διέταξαν να παραμείνει υπό προσωρινή κράτηση ο Σαλ Ελ Καρίμπ, ιδιοκτήτης ίντερνετ καφέ στο χωριό Ριπόλ, όπου ζούσαν τα περισσότερα από τα συνολικά 12 μέλη του πυρήνα στον οποίο αποδίδεται η ευθύνη για τη διάπραξη των επιθέσεων. Τον Καρίμπ βαρύνουν υποψίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δολοφονίες τρομοκρατικής φύσης και κατοχή εκρηκτικών».

Ακόμη, ο δικαστής έκρινε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του Μοχάμεντ Αάλα δεν επαρκούν και έδωσε εντολή να αποφυλακιστεί, υπό όρους.

Από τα 12 μέλη του πυρήνα, τα οκτώ είναι πλέον νεκρά, μετά και την εκτέλεση του βασικού υπόπτου, 22χρονου Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τη Δευτέρα, από την αστυνομία, στην πόλη Σούμπιρατς, 50 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη.

Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν.

Τον ιμάμη του Ριπόλ «δείχνουν» ως υποκινητή των επιθέσεων δύο από τους συλληφθέντες

Τον ιμάμη του Ριπόλ Αμπντελμπακί Ες Σατί «έδειξαν» ως υποκινητή των πολύνεκρων επιθέσεων στην Καταλωνία δύο από τους τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στον ισλαμιστικό πυρήνα που οργάνωσε τα χτυπήματα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Οι τέσσερις ύποπτοι κατέθεσαν την Τρίτη ενώπιον δικαστή.

Ο ιμάμης του Ριπόλ, όπου διέμεναν τα περισσότερα μέλη του πυρήνα, σκοτώθηκε από έκρηξη σε σπίτι -τη νύχτα προτού το βαν πέσει πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη- καθώς η ομάδα έφτιαχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να διαπράξει μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here