Βαριά τιμωρία για Παναθηναϊκό μετά τη «ντροπή” στη Λεωφόρο

Μετά την ντροπή στη Λεωφόρου, με τα σοβαρά επεισόδια, τις φωτοβολίδες κατά παικτών του Ολυμπιακού, την εισβολή στο γήπεδο, τα σπασμένα καθίσματα, που δυσφήμισαν διεθνώς για μία ακόμη φορά το ούτως ή άλλως προβληματικό και «άρρωστο” ελληνικό ποδόσφαιρο, έρχεται και  η «καμπάνα” για τον γηπεδούχο Παναθηκαϊκό. 

Οι ανακοινώσεις των ομάδων και οι δηλώσεις των αρμοδίων, δεν μπορούν να συσκοτίσουν το ουσιαστικό πρόβλημα αξιοπιστίας που πλήττει εδώ και χρόνια αυτό που αποκαλούμε «ελληνικό ποδόσφαιρο”. Και η μετάθεση ευθυνών σε τρίτους, δεν λύνει, απλά επιτείνει το πρόβλημα. 

Τι λέει ο νέος αθλητικός νόμος

Ο νέος αθλητικός νόμος προβλέπει αυστηρές ποινές και τέτοιες θα επιβληθούν στον Παναθηναϊκό στην περίπτωση που αποφανθούν οι αρμόδιοι ότι το ματς δεν ξεκίνησε με δική του υπαιτιότητα. Τι προβλέπουν οι κανονισμοί.

Αν το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, τότε οι «πράσινοι» θα μηδενιστούν και θα χάσουν τον αγώνα με 3-0 στα χαρτιά.

Διαφορετική θα είναι ποινή, αν το ματς δεν ξεκίνησε για λόγους ασφαλείας ή αν η αστυνομία δεν αναλάμβανε την ευθύνη.

Βάσεις του ΚΑΠ, πάντως, ο Παναθηναϊκός απειλείται με αφαίρεση 3 πόντων από τη βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος και με αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Επιπλέον, εξαιτίας του γεγονότος ότι έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετά την απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα, οι «πράσινοι” απειλούνται και πάλι με αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς και με τιμωρία της έδρας τους για 2-3 αγωνιστικές και πρόστιμο 70.000 έως 150.000 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here