Βαριά καμπάνα στον ΠΑΟΚ, -5 βαθμοί και 5 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για τον ΠΑΟΚ. Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τον «Δικέφαλο» με πρόστιμο, αφαίρεση βαθμών και εν συνέχεια με αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα επεισόδια στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, όπως επίσης και για τα κακώς κείμενα στους αγώνες με Καλλονή και Πανιώνιο.

Συγκεκριμένα, από τον «Δικέφαλο» θα αφαιρεθούν -5 βαθμοί, θα κληθεί να πληρώσει το ποσό των 112.000 ευρώ και όσο για τις 5 αγωνιστικές, οι τρεις είναι για το ματς με τον Ολυμπιακό και από μία για τα παιχνίδια με την Καλλονή και τον Πανιώνιο. Οι Θεσσαλονικείς μπορούν να ασκήσουν έφεση για την ποινή των κεκλεισμένων των θυρών.

Η τιμωρία θα ξεκινήσει να ισχύει από το παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής απέναντι στον Λεβαδειακό, στα τρία παιχνίδια των play-off και σε ένα ακόμη από τη νέα σεζόν. Σε περίπτωση δε που οι «ασπρόμαυροι» μείνουν εκτός play-off θα παίξουν χωρίς την παρουσία των οπαδών τους για τέσσερα ματς της ερχόμενης σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ:

» -Υπόθεση κατά της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» για αδίκημα, που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2 και 15 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2016 (σ.σ ματς με Καλλονή). Δικάζει παρούσης της εγκαλουμένης. Κηρύσσει την εγκαλούμενη ΠΑΕ πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, ως κατ΄ εξακολούθηση τελούμενη. Επιβάλλει στην εγκαλουμένη χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 87).

-Υπόθεση κατά της «Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.» για αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ. 1 και 2, 15 παρ. 3Βα’ του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2016 (σ.σ. ματς με Πανιώνιο).ΔΙΚΑΖΕΙ παρούσης της εγκαλουμένης Π.Α.Ε. ΚΗΡΥΣΣΕΙ την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλουμένη Π.Α.Ε. τις εξής ποινές: 1) χρηματική ποινή ύψους έξι χιλιάδων (6.000) ευρώ και 2) ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής (αριθμός απόφασης 88).

-Υποθέσεις: α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», που εδρεύει στον Πειραιά και εκπροσωπείται νόμιμα, β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ», που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και εκπροσωπείται νόμιμα, κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των εγκαλουμένων ΠΑΕ τις υποθέσεις α) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 8411/4-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» και της «ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», β) επί της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9117/10-3-2016 κλήσης της παρούσας Επιτροπής προς απολογία της «ΠΑΕ ΠΑΟΚ» κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 9082/10-3-2016 άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων σε βάρος της. ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα. ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς το θέμα της διακοπής του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα, β) ως προς τα αναφερόμενα στο σκεπτικό εκτεταμένα επεισόδια, που προκάλεσαν οπαδοί της. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ α) ως προς την πρώτη πράξη: απώλεια του αναφερομένου στο σκεπτικό αγώνα και κατακύρωσή του υπέρ της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τέρματα μηδέν έναντι τριών (0-3), καθώς και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει, β) ως προς τη δεύτερη πράξη: χρηματική ποινή ύψους εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα. ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ τις παρεπόμενες ποινές της αφαίρεσης βαθμών από τον οικείο πίνακα βαθμολογίας, επιβάλλοντας συνολική ποινή αφαίρεσης πέντε (5) βαθμών από τον πίνακα βαθμολογίας του πρωταθλήματος στο οποίο συμμετέχει (αριθμός απόφασης 89)».

Η απάντηση από τους κύκλους της ΠΑΕ ήρθε άμεσα: «Το -5 είναι σκάνδαλο, δεν έχει καμία λογική και πάλι εφαρμόζεται σε εμάς πρώτη φορά. Είναι η μεγαλύτερη τιμωρία αφαίρεσης βαθμών. Μοιάζει με το -3 στα πλέι οφ. Πρόκειται για εξόντωση.

Όλη η τιμωρία είναι διάτρητη και αυτά εννοείται αποδεικνύουν ότι υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ένα για μας κι ένα για όλους τους υπόλοιπους. Η μόνη φορά που αφαιρέθηκαν παραπάνω βαθμοί ήταν -3 για το τρέχον πρωτάθλημα και -3 από το επόμενο» ήταν τα πρώτα λόγια λόγια της διοίκησης που είναι έτοιμη να ακολουθήσει όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες για να προσβάλλει την απόφαση.

Ενώ στη συνέχεια στον επίσημο λογαριασμό της ΠΑΕ στο facebook, αναρτήθηκε ανακοίνωση που καταφερόταν ευθέως κατά της απόφασης της ΕΠΟ:

«Εξάντλησε την…δημιουργική ερμηνεία των νόμων η επιτροπή της ΕΠΟ και καταστρατηγώντας κάθε έννοια ισονομίας, τιμώρησε με αφαίρεση 5 βαθμών και 3 αγώνων χωρίς θεατές τον ΠΑΟΚ για τον ημιτελικό και με άλλες δυο αγωνιστικές κεκλεισμένων για όσα έγιναν (;) με Πανιώνιο και… Καλλονή! Όποιος βρει αυστηρότερη ποινή άλλης ομάδας για παρόμοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια κερδίζει!».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here