Βαριά «καμπάνα» στην ΕΠΟ για τον αγώνα με την Βοσνία

Με πρόστιμο ύψους 75.000 ευρώ, επίπληξη και προειδοποίηση τιμωρήθηκε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών στον αγώνα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Παράλληλα, στον Κυριάκο Παπαδόπουλο επιβλήθηκε ποινή δύο αγωνιστικών για την αποβολή του στο συγκεκριμένο παιχνίδι, που σημαίνει ότι θα απουσιάσει από τα ματς της Ελλάδας με το Βέλγιο (25/3/2017) και την Βοσνία (9/6/2017).

Όσον αφορά το πρόστιμο, να θυμίσουμε ότι στο παιχνίδι με την Βοσνία (στις εξέδρες στο Καραϊσκάκη είχε παραβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας) οπαδοί κρέμασαν πανό με αναφορά στη σφαγή Βοσνίων στην Σρεμπρένιτσα το 1995. Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA τιμώρησε την Ελλάδα για παράβαση των άρθρων 65 και 67 των κανονισμών ασφαλείας σταδίων της FIFA, η οποία προέκυψε από απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των φιλάθλων, που περιλαμβάνει: Ομοφοβικά συνθήματα, πανό με πολιτικό περιεχόμενο, άναμμα φωτοβολίδων, χρήση λέιζερ, ρίψη αντικειμένων, αποδοκιμασία εθνικού ύμνου και μπλοκαρισμένες σκάλες στις θύρες.

Επιπλέον η ΕΠΟ τιμωρήθηκε με 11.000 ευρώ πρόστιμο και προειδοποίηση για τη συμπεριφορά των φιλάθλων στον αγώνα με την Κύπρο.

ÔÆÅÊÏ ÐÁÐÁÄÏÐÏÕËÏÓ  ÅËËÁÄÁ - ÂÏÓÍÉÁ (ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ ÌÏÕÍÔÉÁË 2018)GREECE - BOSNIA (EUROPEAN QUALIFIERS)

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here