Βαριά καμπάνα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την εισβολή οπαδών στο γήπεδο

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Τ. ΣΑΓΙΑΣ

Με βαριά καμπάνα απειλείται η ΠΑΕ Ολυμπιακός, για τα νέα έκτροπα-ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Το ποινολόγιο προβλέπει, τιμωρία 2-4 αγωνιςτικών κεκλεισμένων των θυρών, πρόστιμο και αφαίρεση τριών βαθμών.

Οπαδοί του Ολυμπιακού, εξαγριωμένοι μετά την ήττα με 2-1 της ομάδας τους από την ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου κι επιτέθηκαν με καδρόνια και φωτοβολίδες στους άνδρες της αστυνομίας.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν μόλις αποσυρθεί στα αποδυτήρια, όταν οπαδοί από την κερκίδα της Θύρας 7 εισέβαλαν στο γρασίδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν επεισόδια και συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόντουσαν κοντά στον πάγκο της Ένωσης.

Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ μετά από 2-3 λεπτά υποχώρησαν προς τη φυσούνα.

Τι προβλέπει ο πειθαρχικός κώδικας

Οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν με τιμωρία 2-4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 250.000 ευρώ, αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών.

Το άρθρο 15 παρ. 4 του πειθαρχικού κώδικα αναφέρει τα εξής:

«4. Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες ή στον εν γένει χώρο του γηπέδου επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.

Ο αγώνας που δεν άρχισε ή διακόπηκε οριστικά κατακυρώνεται υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας και από την υπαίτια ομάδα αφαιρούνται τρείς (3) βαθμοί από τον βαθμολογικό πίνακα.

γ) Σε περίπτωση υποτροπής των ως άνω περιπτώσεων α΄ και β, σε επόμενο αγώνα της ομάδας την ίδια αγωνιστική περίοδο, οι επιβληθείσες ποινές διπλασιάζονται».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here