Βαρύ κατηγορώ από ΚΚΕ- Υπέρ της συμφωνίας το Ποτάμι

Παρών στην προσπάθεια εξεύρεσης συμφωνίας, αλλά χωρίς παιχνίδια ρήξης και χρεοκοπίας δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων. 

Αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές σημείωσε ότι το πρόβλημα είναι πως δεν έχει όραμα για την Ελλάδα ως χώρα της Ευρωζώνης, ενώ και πάλι έκανε λόγο για την «καταστροφική τρόικα εσωτερικού».

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχασε χρόνο και μόνο στη Ρίγα κατάλαβε ότι τα ψέματα τελειώνουν, για να αναρωτηθεί , «τι κάνατε 130 ημέρες πριν». «Όλους αυτούς τους μήνες προκρίνατε τη δημαγωγία, τον λαϊκισμό, την κατεδάφιση της Παιδείας», ήταν η απάντησή του. «Η κυβέρνησή σας αρέσκεται στους αυτοσχεδιασμούς, οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι καταστροφικοί».

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ουσιαστικά του όρους σφαγής του λαού τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Προειδοποίησε ότι έρχεται νέο σκληρό μνημόνιο και κάλεσε το λαό, ο οποίος –όπως είπε- βρίσκεται στη μέγγενη νέου εκβιασμού μεταξύ του σχεδίου Γιούνκερ και του σχεδίου της κυβέρνησης,  να επιλέξει τη ρήξη με την ΕΕ και τα μονοπώλια.

Μίλησε για κοροιδία και εξαπάτηση του λαού  από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει αντιλαικά μέτρα , παραπέμποντας στις καλένδες και τα «ψίχουλα» που έταξαν προεκλογικά.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση πέντε μήνες μετά την εκλογή της βρίσκεται σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό. «Μας ζητά να τοποθετηθούμε: μας έχει πει τι εισάγει και τι προτείνει στον ελληνικό λαό; Θέλετε συστράτευση της Αντιπολίτευσης. Της συκοφαντούμενης Αντιπολίτευσης;».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  κάλεσε τους βουλευτές να πάρουν την πρόταση των 47 σελίδων που παρουσίασε η κυβέρνηση και να την συγκρίνουν με το mail Χαρδούβελη.«Αποδεικνύεται τελικά αυτό που είχα πει πρόσφατα: Το mail Χαρδούβελη θα ήταν παιδική εκδρομή σε σχέση με αυτό που έρχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here