Βαρεμένος: Νέο «πόθεν έσχες» από Φλαμπουράρη και έλεγχος εξπρές

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Νέο «πόθεν έσχες», το οποίο θα ελεγχθεί κατά προτεραιότητα από ορκωτούς ελεγκτές θα υποβάλει ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου.

Ο κ.Βαρεμένος μιλώντας σήμερα Κυριακή στο Mega,  είπε ότι ο κ. Φλαμπουράρης περιλαμβάνεται σε εκείνους που θα υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» τώρα, με νέο έντυπο, και αυτό θα ελεγχθεί. «Ζητήσαμε την έκθεση των ορκωτών λογιστών στο ‘πόθεν έσχες’ που θα κάνει ο κ. Φλαμπουράρης… Η απόφαση είναι ο έλεγχος να γίνει κατά προτεραιότητα» σημείωσε ο κ. Βαρεμένος.

Διευκρίνισε ακόμη ότι η αναφορά του σε μια ενδεχόμενη επισύναψη ισολογισμού από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη δεν είναι στις αρμοδιότητες της Επιτροπής. Οπως είπε, «εγώ πλεονασματικά και με μια διάθεση να μην πέσει τίποτα κάτω αναφέρθηκα και σε μια ενδεχόμενη επισύναψη ισολογισμού από την πλευρά του κ. Φλαμπουράρη. Αυτό απ΄ό,τι με πληροφορούν δεν είναι στη δικαιοδοσία της Επιτροπής» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ο κ. Βαρεμένος είπε πως «ό,τι ήταν να υποβάλει το υπέβαλε». «Για τον κ. Σταθάκη δεν υπάρχει πρόβλημα νέας ανάθεσης σε ορκωτούς λογιστές γιατί το έργο που είχαν αναλάβει οι ορκωτοί λογιστές περιελάμβανε το πόθεν έσχες του κ. Σταθάκη ενώ του κ. Φλαμπουράρη δεν το περιλαμβάνει» διευκρίνισε.

Έκανε επίσης λόγο για «ουσιαστικά προβλήματα» σε «πόθεν έσχες» βουλευτών: «Eγώ προσωπικά δεν ξέρω ούτε τα ονόματα. Απλώς έστειλα μια επιστολή ότι εντός 10 ημερών πρέπει να προσκομίσουν ό,τι τους ζητηθεί. Η προθεσμία αυτή εκπνέει σε 3-4 μέρες». Υπογράμμισε τέλος ότι πρέπει να δημοσιευθούν το γρηγορότερο τα «πόθεν έσχες» του 2012, τα οποία, όπως ανέφερε, «έχουν καθυστερήσει για πάρα πολλούς λόγους και αυτό δίνει την αφορμή για εύλογες απορίες στην κοινή γνώμη αλλά και σεναριολογία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here