Βαμβάκι Made in China, αλλά στο φεγγάρι!

Βλάστησε ένας από τους σπόρους βαμβακιού που μεταφέρθηκαν στη Σελήνη από την κινεζική αποστολή Chang’e-4 και είναι ο πρώτος σπόρος φυτού που αναπτύσσεται εκι

Παρ΄ότι αναπτύσσεται σε δοχείο, θεωρείται μεγάλο επιτευγμα απο τους επιστήμονες που διενεργούν το πείραμα της μίνι βιόσφαιρας, με μεγαλύτερο «αντι-αναπτυξιακό» ζήτημα, το θέμα της ελάχιστης βαρύτητας

Η κινεζική αποστολή Chang’e-4 ξεκίνησε το πρώτο πείραμα μίνι βιόσφαιρας στη Σελήνη μετά την προσεδάφισή της στη «σκοτεινή» πλευρά του φεγγαριού. Το Chang’e-4 μετέφερε σπόρους από βαμβάκι, πατάτες και άλλα φυτά, προκειμένου να δημιουργήσει μια απλή μίνι βιόσφαιρα.

Η δυνατότητα καλλιέργειας φυτών είναι εξαιρετικά σημαντική για τις διαστημικές αποστολές μακράς διάρκειας, όπως μια αποστολή στον Άρη που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δυόμισι χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως οι αστροναύτες θα μπορούν να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα στο διάστημα, ελαττώνοντας την ανάγκη επιστροφής στη Γη για ανεφοδιασμό.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι επιχειρούν πειράματα βιολογικής ανάπτυξης στην επιφάνεια της σελήνης», δήλωσε ο επικεφαλής του πειράματος Xie Gengxin.

Ολα τα φυτάείναι σφραγισμένα σε δοχεία στο σκάφος και στόχος είναι να δημιουργηθεί μια μικρή βιόσφαιρα, ένα τεχνητό, αυτοσυντηρούμενο περιβάλλον.

Η People’s Daily, το επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ανέβασε στο Twitter τη φωτογραφία του σπόρου που είχε βλαστήσει αναφέροντας πως αποτελεί «την ολοκλήρωση του πρώτου βιολογικού πειράματος της ανθρωπότητας στο φεγγάρι».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here