Ε. Βάλς: Η ΕΚΤ δεν μπορεί να διακόψει τον ELA- Συνεδριάζει το Δ.Σ της ΕΚΤ

Παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας, έκανε ο  πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς. Σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να διακόψει τον ELA, (την Έκτακτη Βοήθεια Ρευστότητας)» στις ελληνικές τράπεζες. 

Tην στιγμή που το Δ.Σ  της ΕΚΤ συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα παρατείνει την ισχύ του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζας, ο γάλλος πρωθυπουργός τονίζει ότι κάτι τέτοιο(δηλ. διακοπή του μηχανισμού) δεν πρέπει να γίνει ακόμη και αν η Ελλάδα δεν καταβάλει τη δόση στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.

«Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, αλλά δεν αμφιβάλλω ότι θα αναλάβει τις ευθύνες της», ανέφερε ο κ. Βαλς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Ωστόσο το ΒΒC σε δημοσίευμά του αναφέρει ότι το Δ.Σ αποφασίσει να διακόψει την παροχή ρευστότητας. Εάν βεβαίως ισχύσει αυτό, αναγκάζεται η ελληνική κυβέρνηση να πάρει μέτρα, όπως η θέσπιση ελέγχων στη κίνηση κεφαλαίων(capital controls), αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Είναι φανερό ότι από τη στιγμή που αποφασίσθηκε η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, εντείνονται οι πιέσεις και οι εκβιασμοί προς την Ελλάδα, την κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here