Οι διάλογοι ανακριτή Ανδρεάδη-Μαρινάκη. Πότε ανέβηκαν οι τόνοι.

 

Το θερμόμετρο κτύπησε κόκκινο στη διάρκεια της επτάωρης απολογίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, όταν ο τελευταίος ρώτησε για την έκρηξη στον φούρνο του διαιτητή Κωνσταντινέα, στην Καλαμάτα, τον Ιανουάριο του 2012.

Μαρινάκης: Πρέπει να ντρέπεστε!

Ανδρεάδης: Ξέρετε που βρίσκεστε;

Μαρινάκης: Ξέρω πολύ καλά.

Στο σημείο αυτό με παρέμβαση του συνηγόρου του κ. Μαρινάκη, κ. Δημακόπουλου, δεν υπήρξε συνέχεια. Όπως διευκρινίστηκε αργότερα, για τη συγκεκριμένη υπόθεση (απόπειρα ανθρωποκτονίας) ο εισαγγελέας κ Κορέας αναφέρει στο πόρισμά του, ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού “έδωσε εντολή σε αγνώστους δράστες να το ανατινάξουν”, χωρίς ο ισχυρισμός να στηρίζεται σε κάποια μαρτυρική κατάθεση, ή κάποιο άλλο επιβαρυντικό στοιχείο. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θεωρώντας τη κατηγορία έωλη αντέδρασε με τον προαναφερόμενο τρόπο.

Στο υπόμνημα του, αλλά και στην απολογία του ο κ Μαρινάκης αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στα αδικήματα, υποστηρίζοντας πως δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχει προκληθεί περιουσιακή βλάβη τρίτου προσώπου ή φορέα, ότι εκβιάστηκε οποιοσδήποτε  κι ακόμη, πως  επηρέασε το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών αγώνων, ή ήταν ο ηθικός αυτουργός της έκρηξης στον φούρνο του Κωνσταντινέα.             Στα θέματα, που προκύπτουν από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, που κατέγραψε ο υπερκοριός της ΕΥΠ, ο ανακριτής εστίασε ιδιαίτερα.

Ανακριτής: Γιατί υποστηρίξατε τον Γ. Σαρρή ως υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ;

ΜαρινάκηςΓιατί ήταν αξιόλογος, μορφωμένος και ηθικός άνθρωπος.

Ανακριτής: Στη συνάντηση σας στο Χίλτον, όπου συμμετείχαν Σαρρής, Κουρίδης, Σταθόπουλος, Παπακωνσταντίνου και Σάββας,τι συζητήσατε και τι αποφασίσατε;

Μαρινάκης: Ηταν μία τυχαία συνάντηση και δεν μπορεί οι τυχαίες συναντήσεις να μετατρέπονται σε ποινικά αδικήματα.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο ανακριτής του διαβάζει αποσπάσματα από τις δύο καταθέσεις του Αλέξη Κούγια, τις οποίες ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε στον εισαγγελέα Αριστείδη Κορρέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Μαρινάκης: Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here