Β. Σόϊμπλε: 50-50 η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

ΦΩΤΟ: IN TIME
Στα ζάρια παίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόϊμπλε την τύχη της χώρας, στέλνοντας εκβιαστικά μηνύματα και απειλώντας με τον πιο ευθύ και απροκάλυπτο τρόπο.  Τελευταίο κρούσμα η δήλωσή του ότι «η έξοδος της Ελλάδας είναι αυτή τη στιγμή 50-50», όπως μεταδίδει το Reuters. 
Ο Β. Σόϊμπλε εμφανίστηκε επικριτικός έναντι των ελληνικών προτάσεων τονίζοντας ότι «έχουμε πολύ διαφορετικές απόψεις με τους Έλληνες συναδέλφους. Γίνονται προσπάθειες για μια βιώσιμη λύση. Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τα οφέλη της παραμονής στο ευρώ. Αν οι αγορές χάσουν την εμπιστοσύνη τους για τη χάραξη πολιτικής, το ευρώ θα καταρρεύσει» πρόσθεσε.
Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για την σταθερή ανάπτυξη δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο MNI ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.Η ελληνική κυβέρνηση είναι δημοκρατικά εκλεγμένη αλλά το ίδιο και η δική μας είπε ο ίδιος και επέμεινε σε περικοπές, τονίζοντας ότι τα μέτρα που προτείνει η Ελλάδα στηρίζονται μόνο σε αύξηση φόρων.

Στη σκληρή γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινήθηκε, νωρίτερα σήμερα, και ο εκπρόσωπός του Μάρτιν Γέγκερ. Χαρακτήρισε την πρόταση των πιστωτών προς την Ελλάδα «εξαιρετικά γενναιόδωρη» σημειώνοντας μάλιστα ότι οι δανειστές έχουν κάνει πολλές υποχωρήσεις.

«Είναι πλέον απολύτως ξεκάθαρο ότι εναπόκειται στην ελληνική πλευρά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος» πρόσθεσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here