Να ψηφισθούν οι ρυθμίσεις για κόκκινα δάνεια, ασυλία στελεχών ζητούν οι τράπεζες

Το προεδρείο της Ένωσης Τραπεζών, δηλαδή οι κ.κ. Καραμούζης, πρόεδρος της Eurobank, Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος της Alpha, Γιώργος Χατζηνικολάου, πρόεδρος της Πειραιώς και Τάκης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Εθνικής, αποφάσισαν να παρέμβουν σε όλα τα ανοικτά και κρίσιμα ζητήματα του τραπεζικού τομέα, όπως είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός, το νέο πτωχευτικό, η νομική ασυλία των τραπεζικών στελεχών.

Οι τραπεζίτες συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή και με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ενώ συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα και με τον διοικητή της ΤτΕ κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Βασικό θέμα των συζητήσεων που έχουν οι τραπεζίτες με τους υπουργούς είναι η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου, ενέχει τον κίνδυνο να βγουν εκτός στόχων -σε ότι αφορά των περιορισμό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων- οι τράπεζες.

Οπως υποστηρίζουν οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να προσχωρήσουν οι διαδικασίες, να διασωθούν επιχειρήσεις και μαζί τους θέσεις εργασίας, να ρυθμιστούν τα δάνεια των ιδιωτών και κυρίως για να πέσει και πάλι χρήμα στην πραγματική οικονομία..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here