Υποστηρίξτε μας

Press Publica
Δημιούργημα δημοσιογράφων
Μελών της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Publica”

Μια ομάδα δημοσιογράφων δημιουργήσαμε ένα νέο μέσο ενημέρωσης.
Ιδρύσαμε την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Publica”, που αποτελεί, εν τοις πράγμασι, έναν πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, αυτοδιαχειριζόμενο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό Τύπου.

Με την πρωτοβουλία μας δεσμευόμαστε να ασκούμε την δημοσιογραφία αποκλειστικά, υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, της κοινωνίας και των πολιτών.

Προτάσσουμε την ελεύθερη βούληση των αυτόνομων, δικτυακά συνεργαζόμενων δημοσιογράφων, τον σεβασμό στις αρχές της δεοντολογίας και του πλουραλισμού, δίνοντας προτεραιότητα στην ανεξάρτητη, αδέσμευτη από συμφέροντα ερευνητική δημοσιογραφία.

Η δομή του νέου ΜΜΕ είναι δημοκρατική και απόλυτα διαφανής.
Δεν έχουμε άδηλους πόρους και αφανείς χρηματοδότες. Τα έσοδα μας προέρχονται αποκλειστικά από τις μερίδες των ιδρυτικών μελών, από τις οικονομικές ενισχύσεις, προσφορές, δωρεές ατόμων, ιδρυμάτων, φορέων και οργανισμών σε Ελλάδα και ΕΕ καθώς και από διαφημίσεις.

Βασική πηγή εσόδων επιδιώκουμε ωστόσο να αποτελεί η ενίσχυσή μας από τους πολίτες, με τους οποίους επιθυμούμε να καθιερώσουμε μορφές συνεχούς επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης.

Ολα τα έσοδα καθώς και οι ισολογισμοί, αναρτώνται στην ιστοσελίδα και υπόκεινται σε δημόσιο έλεγχο.

Για ν΄ αναπτύξουμε την νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του «Press Publica», χρειαζόμαστε λοιπόν και την δική σας υποστήριξη.

Στηρίζοντας το «Press Publica», ενισχύετε την αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ερευνητική δημοσιογραφία.

Μετά από χρόνο και κόπο, καταφέραμε να νικήσουμε εμπόδια και capital controls και να ανοίξουμε, επιτέλους, τραπεζικό λογαριασμό.

Μπορείτε λοιπόν να στείλετε την οικονομική σας ενίσχυση στο εγχείρημα μας, με μια από τις παρακάτω επιλογές:

5€
10€
Άλλο ποσό

Στοιχεία τραπεζικού λογαρισμού
Εθνική Τράπεζα
IBAN: GR4301106460000064600129478
Δικαιούχος: Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση PUBLICA

Μια άλλη μορφή συνδρομής μπορεί να είναι η τροφοδότησή μας με ιδέες, ειδήσεις και άρθρα για θέματα με ειδικό ή γενικό κοινωνικό ενδιαφέρον που σας απασχολούν.

Διαδώστε το μήνυμα μας. Στηρίξτε όσο μπορείτε την προσπάθεια μας για αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ερευνητική δημοσιογραφία, στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.