Υποψήφια για αθλήτρια της χρονιάς η Κατερίνα Στεφανίδη

Υποψήφια από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για τον τίτλο της αθλήτριας της χρονιάς στις γυναίκες είναι η Κατερίνα Στεφανίδη. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στο άλμα επί κοντώ συγκαταλέγεται στις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο της καλύτερης αθλήτριας στην ψηφοφορία που διεξάγει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου.

Πέρα από το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς, η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και βελτίωσε τα ατομικά της ρεκόρ κατά 13 εκατοστά στον κλειστό (4.90μ.) και κατά 15 στον ανοικτό στίβο (4.86μ.).

Υποψήφιες επίσης για αθλήτριες της χρονιάς είναι οι Ρουθ Μπεϊτία (Ισπανία/ύψος), Σάντρα Πέρκοβιτς (Κροατία/δισκοβολία), Ανίτα Βλόνταρτσικ (Πολωνία/σφυροβολία), Ναφισάτου Τιάμ (Βέλγιο/έπταθλο), Σάρα Κόλακ (Κροατία/ακοντισμός), Ντάφνε Σίπερς (Ολλανδία/100μ.-200μ.), Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία/μήκος), Σάρα Σλοτ Πέτερσεν (Δανία/400μ.εμπ.) και Ανίτα Μάρτον (Ουγγαρία/σφαιροβολία).

Στην κατηγορία των ανερχόμενων αθλητών συγκαταλέγονται ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Οδυσσέας Μουζενίδης. Ο πρώτος βελτίωσε τρεις φορές φέτος την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο επί κοντώ στην κατηγορία των Παίδων και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Και ο Μουζενίδης κατέκτησε επίσης το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη σφαιροβολία.

Η ψηφοφορία διεξάγεται στα social media της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (European Athletics).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here