Τζούφη: Η κατάργηση του ασύλου προετοιμάζει το έδαφος των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Η Νέα Δημοκρατία με την απαξίωση των δημόσιων πανεπιστημίων και χαρακτηρίζοντας τα ως κέντρα ανομίας ουσιαστικά προετοιμάζει το ιδεολογικό έδαφος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας Στο Κόκκινο.

Η κα Τζούφη, που διετέλεσε και υφυπουργός Παιδείας τόνισε ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο αντιμετωπίζει τις κακουργηματικές πράξεις και με απόφαση των πρυτανικών αρχών αντιμετωπίζονται και τα υπόλοιπα πλημμελήματα.

Η βουλευτής Ιωαννίνων εξήγησε ότι είναι θετικό πως η εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής τελικά θα προχωρήσει από τη Νέα Δημοκρατία και θύμισε ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν έχει γίνει κανέναν διαγωνισμός ΑΣΕΠ για διορισμούς σε αυτόν τον πολύπαθο τομέα και επισήμανε ότι το πολιτικό κόστος της ακύρωσης θα ήταν μεγάλο. «Χαιρόμαστε που προχωράει αυτή η πολύ σημαντική ανάγκη ενδυνάμωσης αυτού του πολύπαθου τομέα» σημείωσε.

H κα Τζούφη εξήγησε ότι επειδή έχουν ανάγκη υποστήριξης 100.000 παιδιά γι’ αυτό και χρειάζεται και ένας πολύ μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών και λοιπού επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού.

Για τις υπόλοιπες 10.500 προσλήψεις η βουλευτής τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά δέσμευση και έδωσαν καμιά απάντηση είπαν ότι θα μελετήσουν «αν υπάρχουν οι ανάγκες».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here