Τζιτζικώστας για ολιγωρία της κυβέρνησης: Τραγική η κατάσταση, έπρεπε να ληφθούν μέτρα νωρίτερα

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega για την εξέλιξη της πανδημίας, όχι μόνο στην στην περιοχή ευθύνης του, αλλά σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές κατά της κυβέρνησης για ολιγωρία.

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, η κατάσταση είναι τραγική, όχι μόνο στην Κεντρική Μακεδονία, αλλά σε όλες της περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας.

«Δεχόμαστε ασύμμετρη επίθεση» είπε και εξήρε την πολύ σημαντική δουλειά των γιατρών και των νοσηλευτών, ευχαριστώντας και όσους νοσηλευτές μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βοηθήσουν τους συναδελφούς τους.

«Αν η κατάσταση συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, η πόλη δε θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το αν μπορεί να παίξει κάποιον υποστηρικτικό ρόλο το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, είπε ότι δεν μπορεί να μετατραπεί σε κέντρο Covid-19, καθώς δεν έχει τις απαραίτητες υποδομές. Ωστόσο, είπε ότι υπάρχουν άλλες λύσεις, όπως το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ο κ. Τσιτζικώστας επεσήμανε, ότι «δεν πρόκειται να δούμε σταθεροποίηση πριν από το τέλος του μήνα, αρχές του επομένου» και πρόσθεσε ότι «αν συνεχιστεί η ανοδική τάση, το σύστημα που είναι ήδη στα όριά του, πολύ φοβάμαι ότι θα ξεπεράσει τα όριά του και θα χρειαστούμε στήριξη και βοήθεια από όλη την Ελλάδα». Σημείωσε ακόμη, ότι «αν χρειαστεί θα αρχίσουν οι μεταφορές ασθενών από τη Θεσσαλονίκη στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε «οξύμωρο» το γεγονός ότι οι περιφέρειες δεν έχουν λόγο και εμπλοκή στη διαχείριση της πανδημίας και αναφερόμενος στην κατάσταση της Θεσσαλονίκης, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης. «Είναι προφανές, ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ως Περιφέρειες δεν μπορούμε να επιβάλλουμε lockdown. Μπορούμε να πούμε την γνώμη μας και την είπαμε. Ζητήσαμε μέτρα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here