Πρωτοφανές περιστατικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού του ΚΚΕ (βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό εκφασισμού της δημόσιας ζωής σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με καταγγελίες μελών του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, αλλά και του  Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Καραμέρου, ο Θάνος Τζήμερος επιτέθηκε με γροθιές κατά της  Αλεξάνδρας Μπαλού, στελέχους του ΚΚΕ και μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε για αφίσες του κόμματος που φέρεται να είχε σκίσει νωρίτερα ο Θ.Τζήμερος.
«Ο Θάνος Τζήμερος γρονθοκόπησε μόλις στο Περιφερειακό συμβούλιο την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ Αλεξάνδρα Μπαλού αφού πρώτα έσκισε αφίσες», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Γιώργος Καραμέρος και συνεχίζει:

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό συμβάν. Είναι καιρός τώρα που πολλοί στο Περιφερειακό συμβούλιο αναφέρονται στην κατάσταση του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος ξεφεύγει. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο σε ένα ρεσιτάλ αλητείας και τραμπουκισμού. O Θάνος Τζήμερος προσερχόμενος στο Συμβούλιο και χωρίς καμία αιτία άρχισε να σκίζει αφίσες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, κάτι που φέρεται να έχει επαναλάβει και στο παρελθόν.

»Τη στιγμή εκείνη η περιφερειακή σύμβουλος Αλεξάνδρα Μπαλού, τον πλησίασε για να διαμαρτυρηθεί, ενώ προσπαθούσε να επαναφέρει τις αφίσες που ο Θάνος Τζήμερος κατέστρεφε. Τότε εκείνος της επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας μάλιστα τις γροθιές του.Να τον χαίρονται οι… «φιλελεύθεροι» φίλοι του».

 

 

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση τονίζει η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου 

«Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου.Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

ΣΥΡΙΖΑ: Eπικίνδυνος ο Τζήμερος

Για «φασιστική συμπεριφορά» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την επίθεση του περιφερειακού συμβούλου Αττικής Θάνου Τζήμερο στην περιφερειακή σύμβουλο Αλεξάνδρα Μπαλού και επισημαίνει ότι «δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος».

«Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών» τονίζει.

ΚΕ: Αθλιος, θρασύδειλος, φασιστοδειδές

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Θάνου Τζήμερου εξέδωσε το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας τον κ. Τζήμερο «φασιστοειδές» και τη συμπεριφορά του «άθλια και θρασύδειλη».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Τζήμερος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μαΐου, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.

«Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα» συμπληρώνει.

Το ΚΚΕ αναφέρει πως οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε.

Τα tweet του Γιώργου Καραμέρου

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here