Τζανακόπουλος: Συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας για Πολάκη-Πολιτικός πολιτισμός αυθαιρεσίας, ρεβανσισμού και συνταγματικής εκτροπής από ΝΔ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για την στάση της στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου η πλειοψηφία ήρε την ασυλία ου κ. Πολάκη, χωρίς να συζητήσει ή να εξετάσει το ζήτημα της παραπομπής του σε Ειδικό Δικαστήριο που θα ήταν το ενδεδειγμένο συνταγματικά, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε την διαδικασία και αποχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο αδικήματα για τα οποία ζητείται η άρση, αφορούν ενέργειες και δράσεις του που έγιναν κατά την διάρκεια τη υπουργικής του θητείας και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του. Κάτι που οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι δεν χωρεί άρση ασυλίας αλλά ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών και παραπομπή του ζητήματος στην ολομέλεια της Βουλής για σύσταση προκαταρκτική επιτροπής της Βουλής.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του:

Ο πολιτικός πολιτισμός της ΝΔ είναι ο πολιτισμός της αυθαιρεσίας και της εκτροπής. Σε μία συνεδρίαση παρωδία της Επιτροπής Δεοντολογίας η ΝΔ και οι εκπρόσωποί της παραβίασαν όχι μία, όχι δύο, αλλά τρεις φορές το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Επειδή φοβούνται να τηρήσουν το Σύνταγμα και να συστήσουν Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για να γίνει επί της μήνυσης του γνωστού διωκώμενου, κ. Πουλή αλλά και επί της υπόθεσης που αφορά τον κ. Στουρνάρα και την τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρώην αν. Υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, αποφάσισαν να ζητήσουν από την Ολομέλεια να άρει την ασυλία του κ. Πολάκη, ακολουθώντας μία πρωτοφανή παραδικονομική διαδικασία, σε σύγκρουση με την γνωμοδότηση του επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής και την πάγια πρακτική του ελληνικού Κοινοβουλίου, που στηρίζεται σε σαφείς συνταγματικές διατάξεις.

Μετέτρεψαν ζητήματα που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση και σχετίζονται με την υπουργική ιδιότητα του κ. Πολάκη σε ζητήματα προσωπικά, παρέκαμψαν κάθε ουσιαστική και διαδικαστική αντίρρηση που τέθηκε ενώπιόν τους, αποδεικνύοντας ότι είχαν προαποφασίσει τη στάση τους για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και ρεβανσισμού. Η ευθύνη του Προέδρου της Επιτροπής, κ. Αθανασίου για αυτή την παρωδία είναι προφανής και απαράγραπτη.

Η πολιτική δειλία της ΝΔ είναι πρωτοφανής. Αν θέλει να εκδικηθεί τον Παύλο Πολάκη για όσα έχει στο παρελθόν αποκαλύψει, να βρει το σθένος να το κάνει σε Ειδικό Δικαστήριο και όχι κρυπτόμενη.

Για τους λόγους αυτούς αρνήθηκα να ψηφίσω σε μία διαδικασία που προσβάλλει τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here