Τζανακόπουλος σε Χρυσοχοΐδη: Είστε ο υπουργός των βασανιστηρίων και της ταπείνωσης

«Έχετε μπερδέψει την αστυνομοκρατία με την αστυνόμευση. Έχετε καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καταγραφείτε ως ο υπουργός των βασανιστηρίων, της ταπείνωσης, των ξεγυμνωμάτων και των παράνομων παρακολουθήσεων» επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

«Μετά την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε λιγότερο ανήσυχοι. Ο κ. υπουργός έδειξε να μην έχει ούτε ιερό ούτε όσιο», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έκανε αυτό που κάνει καλά εδώ και επτά μήνες: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, και να κάνει αήθεις, αστήρικτες, και ψευδείς καταγγελίες κατά πρώην υπουργών. Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που είπατε ότι πετάξατε ή να ανακαλέσετε».

Ο ίδιος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για την αστυνομική βία στη Βουλή τόνισε απευθυνόμενος στον Μ.Χρυσοχοΐδη ότι «επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε όλα τα εργαλεία της πιο ακραίας δεξιάς. Επιλέξατε να ταυτίσετε την προσπάθεια των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ να κάνουν γενική συνέλευση με την τρομοκρατία. Επιλέξατε να εμπλέξετε τον τσιμεντόλιθο στην εισβολή στο σπίτι του κ. Ινδαρέ».

«Ξεχάσατε τα χαστούκια σε 11χρονο παιδί. Ξεχάσατε ότι ακροδεξιοί τσάκισαν στο ξύλο στην πλατεία Συντάγματος Γερμανό δημοσιογράφο και τα ΜΑΤ παρακολουθούσαν. Ξεχάσατε την επίθεση των ΜΑΤ στο δημοσιογράφο κ. Αραβαντινό στα Εξάρχεια. Ξεχάσατε τις απειλές αστυνομικών κατά δημοσιογράφου του OmniaTV. Ξεχάσατε ότι δύο φοιτητές της οργάνωσης «Ξεκίνημα» βρέθηκαν χτυπημένοι και με ψευδή κακουργήματα στην πλάτη τους. Ξεχάσατε τις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί βασανιστηρίων από αστυνομικούς υπαλλήλους. Ξεχάσατε την επίθεση των ΜΑΤ σε 20χρονη με κλομπ και κλωτσιές. Ξεχάσατε τις καταγγελίες ότι αστυνομικοί βασάνισαν 18χρονο φοιτητή» πρόσθεσε ο Δ.Τζανακόπουλος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «εδώ και αρκετά χρόνια έχει συντελεστεί στη ΝΔ μια ακροδεξιά στροφή. Αυτή η ακραία  μετατόπιση ολοκληρώθηκε την περίοδο της ηγεσίας του κ. Μητσοτάκη. Και εκφράστηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, στο προσφυγικό, και στο δόγμα «νόμος και τάξη» που θα έπρεπε να ονομάζεται δόγμα του «τρόμου και της καταστολής»».

«Ο κ. Μητσοτάκης επένδυσε σε ένα λόγο που αντιγράφει όλα τα συνθήματα, τη θεματολογία, το ύφος, και τις πρακτικές  της εναλλακτική δεξιάς επειδή θεωρεί πως μέσω αυτής της πολιτικής επιλογής θα αποκτήσει πρόσβαση στα λαϊκά στρώματα», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «εσείς κ. Χρυσοχοΐδη προσφερθήκατε να παίξετε το ρόλο του πολιορκητικού κριού της ολοκλήρωσης αυτής της ακροδεξιάς μετατόπισης. Εκπροσωπείτε ό,τι πιο αντικοινωνικό στο σύγχρονο κόσμο».

«Έχετε μπερδέψει την αστυνομοκρατία με την αστυνόμευση. Έχετε καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καταγραφείτε ως ο υπουργός των βασανιστηρίων, της ταπείνωσης, των ξεγυμνωμάτων και των παράνομων παρακολουθήσεων» επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «η άλλη όψη της άκρας δεξιάς ήταν πάντοτε η πολιτική απάτη. Και γι’ αυτό είμαστε πάρα πολύ καχύποπτοι για όσα ετοιμάζετε με το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες. Για εμάς η ακύρωση του διαγωνισμού δεν ήταν καθόλου τυχαία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής σας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here