Τζανακόπουλος: ΝΔ-ΚΙΝΑΛ στρίβουν δια της παραγραφής στο σκάνδαλο Novartis-Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε

Για το σκάνδαλο της Novartis αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

«Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Αθανασίου κάνουν στροφή στην υπερασπιστική γραμμή. Από εκεί που μιλούσαν για σκευωρία μιλούν για παραγραφή των αδικημάτων, κρύβονται από την κατάπτυστη ερμηνεία ενός κατάπτυστου άρθρου, του 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει τελικά αν η δωροδοκία δεν έχει παραγραφεί. Βενιζέλος και Φορτσάκης παλαιότερα έλεγαν ότι η δωροδοκία δεν υπόκειται σε παραγραφή. Το ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους συνδέεται με το ότι το κράτος υπέστη ζημία 23 δισ. Αυτό είναι μία πολιτική εκτίμηση, όχι νομική εκτίμηση. Η στάση και της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ στο συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι απαράδεκτη» επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο News 24/7.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η ΝΔ «επιχειρεί να συμψηφίσει, να κάνει αντιπερισπασμό, επειδή το σκάνδαλο Novartis αγγίζει στον πυρήνα του τον ηθικό εκφυλισμό του προηγούμενου συστήματος εξουσίας. Όσο κι αν ψάξουν, όσο κι αν επιχειρήσουν στοχοποίηση, δεν θα τα καταφέρουν γιατί δεν θα βρουν τίποτα μεμπτό ούτε στον κ. Παππά, ούτε σε μένα ούτε σε κανένα μέλος της κυβέρνησης. Προφανώς δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον κ. Παππά. Ο κ. Πετσίτης από το 2015 και μετά έκανε τις δικές του επιλογές και έχει ο ίδιος την ευθύνη των πράξεών του. Υιοθετούνται σήμερα οι απόψεις της κυρίας Κωνσταντόπουλου από μέχρι πρόσφατα πολέμιούς της. Την χρησιμοποιούν».

Για την αποπληρωμή των δανείων προς το ΔΝΤ

Όσον αφορά την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έκανε λόγο για μία ακόμη από τις κινήσεις διαχείρισης του δημόσιου χρέους.

«Τα δάνεια του ΔΝΤ φτάνουν στα 9,6 δισ. Σκοπεύουμε να αποπληρώσουμε ένα σημαντικό μέρος αυτού του δανείου. Τα δάνεια του ΔΝΤ είναι ακριβά, έχουν επιτόκιο 5,1%, έτσι θα μειώσουμε το επιτοκιακό κόστος και θα αυξήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τις Βρυξέλλες, βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όλοι κατανοούν ότι είναι ένα δίκαιο και λογικό αίτημα. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί έχει σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία. Δείτε το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου, είναι στο χαμηλότερο σημείο των πολλών τελευταίων ετών».

«Το πολιτικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη έχει σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα που θα τη ζήλευε και το ΔΝΤ»

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει ότι το πολιτικό του πρόγραμμα έχει σκληρά νεοφιλελεύθερη ατζέντα που θα τη ζήλευε ακόμη και το ΔΝΤ, προσπαθεί να βρει λαϊκό έρεισμα με στροφή προς την ακροδεξιά».

Παράλληλα, επισήμανε ότι το αφήγημα της καταστροφής έχει κατεδαφιστεί τελείως.

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία. Όποιος γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι αγορές καταλαβαίνει ότι η ανάλυση του προέδρου της ΝΔ είναι μια προσπάθεια να ξεφύγει από τα αδιέξοδά του. Είναι ανόητο το επιχείρημά του ότι οι αγορές προεξοφλούν τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Την επόμενη έξοδο στις αγορές θα την αποφασίσει το ΥΠΟΙΚ σε συνεργασία με τον ΟΔΔΗΧ όχι με γνώμονα επικοινωνιακές ανάγκες».

Για τις 120 δόσεις

Αναφερόμενος στη ρύθμιση των 120 δόσεων, σημείωσε ότι πρόκειται για παρέμβαση που σκοπεύει στην ενίσχυση των ασθενέστερων. Όπως είπε, βρίσκεται υπό επεξεργασία και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις θα προωθηθούν το επόμενο διάστημα.

Τέλος, ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν το φθινόπωρο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here