Τζανακόπουλος: Μείζον ηθικό θέμα η δίωξη στελέχους της ΤτΕ-Αναμένουμε τις εξηγήσεις του κ. Στουρνάρα-Δεν υπάρχει θέμα «δώρου»-Προστασία λαϊκής κατοικίας-Τι είπε για τον Π. Κόκκαλη

Με τη ρύθμιση που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες βράδυ διευθετεί οριστικά το ζήτημα προστασίας της πρώτης κατοικίας, και επιτυγχάνεται ο στόχος που έθεσε εξαρχής, για προστασία της λαϊκής κατοικίας και για ταχύτερη εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών από τα «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η πρώτη κατοικία και για πολλούς επαγγελματίες που έχουν πάρει επιχειρηματικό δάνειο

«Για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστατεύεται η πρώτη κατοικία όχι μόνο για τους ευάλωτους οφειλέτες που έχουν πάρει στεγαστικό δάνειο, αλλά και για πολλούς επαγγελματίες που έχουν πάρει επιχειρηματικό δάνειο», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος. Επίσης, πρόσθεσε, «για πρώτη φορά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται η επιδότηση δόσης δανείων για τους δικαιούχους που θα υπαχθούν στις σχετικές διατάξεις».

Παραλάβαμε μια χώρα στην οποία από 1/1/2015 είχε πάψει να ισχύει η οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας

«Παραλάβαμε μια χώρα στην οποία από 1/1/2015 είχε πάψει να ισχύει η οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας. Καταφέραμε από τότε μέχρι σήμερα, τόσο την παράταση της ισχύος του νόμου Κατσέλη, την εξέλιξή του με τις παρεμβάσεις του κ. Σταθάκη και, σήμερα, κλείνουμε αυτή την εκκρεμότητα με μια ρύθμιση που προστατεύει τη συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών, με επιπρόσθετη πρόβλεψη και για τα επιχειρηματικά δάνεια», δήλωσε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Η στάση και η κριτική της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα συνιστά μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους

«Η στάση και η κριτική της ΝΔ όλο το προηγούμενο διάστημα συνιστά μνημείο πολιτικού αμοραλισμού και θράσους», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος, σχολιάζοντας ότι «οι άνθρωποι που άφησαν απροστάτευτη τη λαϊκή κατοικία, την ίδια στιγμή που έκαναν τη μία ανακεφαλαιοποίηση πίσω από την άλλη χωρίς σχέδιο και χωρίς μέριμνα για τα «κόκκινα» δάνεια, σήμερα θα έπρεπε τουλάχιστον να είναι λίγο πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική».

Κατηγόρησε επίσης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι «δεν είχαν φροντίσει να υπάρχει καμία πρόβλεψη για την προστασία της πρώτης κατοικίας όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν ήταν αμέλεια αλλά στρατηγική επιλογή».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος σε συνταξιούχους το Πάσχα, ο κ. Τζανακόπουλος, τόνισε ότι όταν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, επιστρέφεται στους πολίτες αρκεί να διατηρείται η υγεία των δημόσιων οικονομικών. Αυτή τη στιγμή διευκρινισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, καθώς ο δημοσιονομικός χώος χρησιμοποιείται σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ και τα οποί εφαρμόζονται.

Σχολιάζοντας την δίωξη κατά στελέχους της ΤτΕ και στενού συνεργάτη του κ. Στουρνάρα, ο κ. Τζανακόπουλος το χαρακτήρισε μέγα  ηθικό θέμα και τόνισε ότι αναμένουμε τις εξηγήσεις του κ. του κ. Στουρνάρα.

Υπεραμύνθηκε επίσης της επιλογής του Π. Κόκκαλη, αμφισβήτησε ότι είναι σε κάποια λίστα φοροφυγάδων και επεσήμανε ότι συμπαρατάσσεται στο αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στο μιντιακό υπόκοσμο και την ακροδεξιά πολιτική.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here