Τζανακόπουλος: Επίθεση σε ΝΔ και Σαμαρά για Novartis-Eρωτήματα για τα νέα στοιχεία-Δραστικά μέτρα για ποδόσφαιρο-Δυσφήμισε τη χώρα ο Σαββίδης

 

Eπίθεση στη ΝΔ και τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά,με αφορμή τα νέα στοιχεία για Novartis, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Συγκεκριμένα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση, αλλά μόνο η συγκάλυψη της υπόθεσης Novartis.

«Κάθε μέρα που η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση Novartis συνεχίζει τις εργασίες της, νέα αποκαλυπτικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταρρίπτουν με πάταγο τις ανυπόστατες θεωρίες της Νέας Δημοκρατίας και των φερομένων ως εμπλεκομένων περί σκευωρίας», είπε και συνέχισε: «Και κάθε μέρα γίνονται όλο και πιο καθαροί οι λόγοι που η Ν.Δ. δεν ψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και τώρα επιχειρεί διαρκώς με προσχηματικά επιχειρήματα να εμποδίσει την πραγματική διερεύνηση του σκανδάλου. Διότι δεν την ενδιαφέρει η διερεύνηση αλλά μονάχα η συγκάλυψη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε τα νέα στοιχεία και απευθύνθηκε στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας: «Αντί η Ν.Δ. και οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά να επιμένουν στον εκφοβισμό και τις λοιδορίες κατά των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίες όπως φαίνεται πέφτουν στο κενό, αλλά και στις μυθοπλασίες περί σκευωρίας, οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, τόσο στην Επιτροπή όσο και στους Έλληνες πολίτες».

Ταυτόχρονα διατύπωσε τα εξής ερωτήματα:

  • Διαψεύδουν ή όχι τη γνησιότητα του επίμαχου σημειώματος του Αντώνη Σαμαρά προς τον κ. Φρουζή;
  • Για ποιο λόγο ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε τον αντιπρόεδρο της Novartis στον τότε πολιτικό επικεφαλής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι και υπεύθυνο για οποιαδήποτε έγκριση δαπάνης του Ελληνικού Δημοσίου;
  • Πώς γίνεται ενώ ο κ. Σαμαράς ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι ουδέποτε έχει συναντηθεί ιδιωτικά με τον κ. Φρουζή, ο τελευταίος να λαμβάνει το επίμαχο παραπεμπτικό σημείωμα προς τον Χρήστο Σταϊκούρα;

«Τόσο ο ίδιος ο βαρύτατα εκτεθειμένος πρώην πρωθυπουργός όσο και η ΝΔ οφείλουν επιτέλους να δώσουν πειστικές απαντήσεις αντί να προκαλούν τη νοημοσύνη των πολιτών και να επιχειρούν να εκφοβίσουν την δικαιοσύνη και τους προστατευόμενους μάρτυρες», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Προανήγγειλε “δύσκολες και σκληρές αποφάσεις”

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος χαρακτήρισε ως τη “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα και προανήγγειλε “δύσκολες και σκληρές αποφάσεις”, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε δύσκολες και σκληρές αποφάσεις, αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος για κάποιους που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό”. Παράλληλα, δεσμεύθηκε πως η κυβέρνηση “θα πάρει δραστικά μέτρα” με στόχο να δοθεί «τέλος στα φαινόμενα που αμαυρώνουν τον ελληνικό αθλητισμό».

Ερωτηθείς για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για “μια καταδικαστέα ενέργεια, που προσβάλλει τον φίλαθλο κόσμο, το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυσφημεί τη χώρα διεθνώς”.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση “κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις” προσθέτοντας ότι “πρώτο μέλημα της ελληνικής κυβέρνησης από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει η επιστροφή τους το συντομότερο δυνατόν”. “Στο πλαίσιο αυτό παίρνουμε όλες τις αναγκαίες διπλωματικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλίσουμε την γρήγορη  επιστροφή των δύο αξιωματικών στη χώρα μας”, κατέληξε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here