Τζανακόπουλος: Μόνο ελληνικά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση εγκαλούν την κυβέρνηση για την καθυστέρηση στο Eurogroup

 

Αιχμές κατά του τρόπου με τον οποίον η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που την στηρίζουν αποκάλυπτα, αντιμετωπίζουν το θέμα τη μη επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Σκάι.

Οπως είπε η χθεσινή μη απόφαση για το χρέος, δεν αποτελεί αποτυχία της γραμμής διαπραγμάτευσης που είχε η κυβέρνηση και θύμισε ότι ολος σχεδόν ο ευρωπαϊκός τύπος, δείχνει τον Σόιμπλε ως υπεύθυνο του ναυαγίου, λόγω της σκληρής γραμμής που ακολουθεί. Αντίθετα όπως είπε, με συγκεκριμένα ελληνικά ΜΜΕ και την αντιπολίτευση, που επιρρίπτει τις ευθύνες για όλη την καθυστέρηση τόσο στην διαπραγμάτευση όσο και στο χθεσινό Eurogroup, αποκλειστικά στην ελληνική κυβέρνηση.

Και η αλήθεια είναι αυτή. Το τί ειπώθηκε, ειδικά από τους διατετατγμένους τηλεσχολιαστές και παρουσιαστές του Σκάι, κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την φράση του ότι μπορεί να φορέσει γραβάτα, με την οποία υπονοούσε ότι θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα του χρέους, δεν λέγεται. Ειρωνεία φτηνού επιπέδου, πολιτική ημιμάθεια, μικροκομματική εμπάθεια, έδιναν και έπαιρναν στα σχόλια των Μπογδάνου, Πορτοσάλετε και σία, στους οποίους ολόκληρο τηλεοπτικό κανάλι, που θέλει να θεωρείται δήθεν σοβαρό, παραχώρησε το προνόμιο της άσκησης πολιτικής κριτικής. Και μάλιστα με τρόπο σχεδόν μονοπωλιακό και μονότονα αντικυβερνητικό.

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι στις 15 Ιουνίου, όταν διεξάγεται το επόμενο Eurogroup θα επιτευχθεί μια συνολική συμφωνία, ενώ επανέλαβε πως χωρίς ρύθμιση για το χρέος, δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που δεν περιλαμβάνει εκταμίευση της δόσης, έχει εγκριθεί η τεχνική συμφωνία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι όλοι εργάζονται στην κατεύθυνση να οδηγηθεί το Ταμείο σε θετική έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Πρόσθεσε επίσης ότι το σύνολο του διεθνούς Τύπου «αναφέρεται σήμερα, δυσμενώς, στον Β. Σόιμπλε». Όπως ανέφερε, το κείμενο το οποίο κατατέθηκε στο Eurogroup είχε και πρόταση που αφορούσε το θέμα του ελληνικού χρέους

Ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι μόνο ελληνικά ΜΜΕ και η αντιπολίτευση καταλογίζουν ευθύνες για την καθυστέρηση στην ελληνική πλευρά.

Αναφερόμενος στην πώληση του 20% του Mega στον Ιβάν Σαββίδη, σημείωσε πως «δεν πρόκειται να παρέμβουμε ή να σχολιάσουμε επιχειρηματικές συναλλαγές στον χώρο των ΜΜΕ».

«Αν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα με τον κ.Σαββίδη αρμόδια είναι τα ελληνικά δικαστήρια», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι δεν «βλέπει» κανένα περίεργο δάνειο στην περίπτωση του κ. Σαββίδη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here