Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση δεσμεύεται για τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων-Επίθεση σε ΝΔ

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική τη μονιμοποίοηση των συμβασιούχων του δημοσίου και των ΟΤΑ, ζητώντας μάλιστα πίσω τις αποδοχές που έλαβαν κατά την παράνομη, όπως έκρινε παράταση των συμβάσεων τους, ήταν στη κορυφή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι «θα αναλάβει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία νομοθετική ή άλλη για την καταβολή των δεδουλευμένων του συνόλου των συμβασιούχων».

Τόνισε επίσης ότι «θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα με σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο Ενωσιακό Δίκαιο για την απαλλαγή χιλιάδων εργαζομένων από την ιδιότυπη ομηρεία που τους είχε επιβάλει το πελατειακό σύστημα που οικοδομήθηκε στη χώρα με ευθύνη των Κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Όμως, συμπλήρωσε, «το σύνολο του πολιτικού κόσμου θα κληθεί σύντομα να πάρει σαφή και συγκεκριμένη θέση».

Εισαγωγικά, ο κ. Τζανακόπουλος στηλίτευσε την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτήρισε, δημοσιοποίηση της απόφασης στον Τύπο -«αν και δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιου είδους φαινόμενα παρουσιάζονται επιδρώντας αρνητικά στο ίδιο το κύρος της Δικαιοσύνης που οφείλει να προστατεύει πρώτα και κύρια η ίδια τον εαυτό της από την προσπάθεια πολιτικής αξιοποίησης των αποφάσεων της», όπως συμπλήρωσε.

Κατηγόρησε ταυτόχρονα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη ότι προχώρησε σε μια «απαράδεκτη» ανακοίνωση, κάτι που επιδεικνύει «χαιρεκακία» σε ένα θέμα που οι κυβερνήσεις του κόμματός του προκάλεσαν.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here