Τζανακόπουλος κατά Ρέγκλιγκ: Ο καθένας στα του οίκου του

«Ο καθένας στα του οίκου του» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στα σχόλια του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι δουλεύει πολύ καλά με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όμως κάποιοι άλλοι υπουργοί ορισμένες φορές αμφισβητούν συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσει.

«Δεν μπορούν οι θεσμοί να προχωρούν σε τέτοιου τύπου σχόλια για τα εσωτερικά της ελληνικής πολιτείας. Ο καθένας στα του οίκου του» είπε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και ηπιότητα και να καταλάβει και ο κ. Ρέγκλινγκ ότι στην Ευρώπη υπάρχει δημοκρατία.

Ακόμη, επισήμανε ότι επενδύσεις δεν είναι μόνο οι ιδιωτικοποιήσεις και ότι έχουμε εκατοντάδες επενδυτές που περίμεναν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσουν μια σειρά από project (ενέργεια, τουρισμός, μεταφορές) και αυτές θα τις δούμε να παράγουν τα αποτελέσματα τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας έστειλε το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προσπάθεια να ολοκληρώσει με επιτυχία το ελληνικό πρόγραμμα. Αφ ης στιγμής η αξιολόγηση έχει ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου 2015, τέτοιου τύπου παρεμβάσεις εκ μέρους των θεσμών δεν εξυπηρετούν τίποτα, υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι και εποικοδομητικοί στην προσπάθεια για επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Έχουμε επιτύχει το 90% των στόχων που είχαμε θέσει» δήλωσε δε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις αποφάσεις του περασμένου Eurogroup. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι μέχρι τέλους του 2017 θα υπάρξει πρώτη δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, διευκρίνισε πάντως ότι η απόφαση εξόδου στις αγορές είναι θέμα του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here