Τζανακόπουλος: Οι επτά μεγάλοι στόχοι της κυβέρνησης-Θετικό το μομέντουμ για την οικονομία-Πως θα γίνει η έξοδος στις αγορές

Τους επτά μεγάλους στόχους της κυβέρνησης, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και ενόψει της θετικής οικονομικής προοπτικής, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η επιστροφή στις αγορές θα γίνει με τρόπο που να διασφαλίζει την βέλτιση διαχείριση του χρέους και τη μόνιμη έξοδο στη αγορά χρήματος. 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε ότι το μομέντουμ είναι θετικό και η κυβέρνηση θέλει να το αξιοποιήσει δρώντας στα εξής πεδία:

1. επιστροφή της χώρας στις αγορές χρήματος,

2. παρεμβάσεις για την τόνωση της οικονομίας με ενίσχυση της εργασίας

3. Δημιουργία θέσεων πλήρους απασχόλησης και νομιμότητα στην αγορά εργασίας

4. Παρεμβάσεις για την Υγεία την πρόνοια και την  κοινωνική προστασία,

5. μέριμνα για τη καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,

6. περαιτέρω εκδημοκρατισμό των θεσμών

7. Ενίσχυση της αναλογικότητας στην λαική εκπροσώπηση

Η κυβέρνηση δεν αποφασίζει έξοδο στις αγορές με βάση τη φημολογία και τα δημοσιεύματα, αλλά διερευνώντας πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για τη βέλτιστη διαχείριση του χρέους και την προετοιμασία του εδάφους για πλήρη έξοδο στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, ανέφερε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, έκλεισε ο κύκλος της διαπραγμάτευσης και η ελληνική οικονομία εισήλθε σε φάση «δυναμικής ανάκαμψης».

Ερωτηθείς σχετικά με την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για τον Ανδρέα Γεωργίου, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε:

«Στις περιπτώσεις αυτές δεν κρίνονται πραγματικά ζητήματα, αλλά κρίνεται αν έχει ερμηνευτεί ο νόμος σωστά. Η απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αφορά νομικά ζητήματα. Επομένως η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που θεωρεί ορθό και δεν θα κάνω άλλο σχολιάσμό».

Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση πιστεύει ότι το έλλειμμα διογκώθηκε, για να μπει η χώρα σε μνημόνια, απάντησε πως δεν έχει νόημα η περαιτέρω συζήτηση για το έλλειμμα, γιατί «όλα τα υπόλοιπα στήθηκαν πάνω σε αυτό».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια ανασχηματισμού.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here