Τζανακόπουλος: Μπορεί να κλείσει η συμφωνία ως το Εurogroup

Η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι υπάρχει δυνατότητα για συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι και αναφερόμενος στη δήλωση του Γ. Ντάισελμπλουμ ο οποίος είπε νωρίτερα ότι η αξιολόγηση δεν θα έχει κλείσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών μίλησε τεχνικά. Παράλληλα, επεσήμανε ότι δεν ήρθε πρόταση – πακέτο από τις Βρυξέλλες.

Είπε επιπλέον ότι η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», είναι η διαπραγματευτική θέση από την οποία η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποχωρήσει. «Δεν πάμε για να τη χαρίσουμε, πάμε για να την κερδίσουμε τη θέση», πρόσθεσε, ωστόσο συμπλήρωσε πως «είναι δεδομένο ότι μία διαπραγματευτική θέση μπορεί να μετατοπιστεί, για να μπορέσει να υπάρξει πολιτική ισορροπία».

Ο κ. Τζανακόπουλος επέμεινε ότι στόχος είναι η αξιολόγηση να κλείσει χωρίς επιπλέον λιτότητα, με τη συμφωνία να έχει μηδενικό δημοσιονομικό όφελος. Δήλωσε εξάλλου ότι είναι σημαντικό το πότε, αλλά και το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν συζητεί τις «παράλογες», όπως τις χαρακτήρισε, θέσεις του ΔΝΤ.

Υπογράμμισε εξάλλου ότι δεν υπάρχει θέμα Grexit, ενώ αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά, είπε ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Σοσιαλδημοκρατία μετατοπίζεται σε θέσεις κατά της λιτότητας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here