Αρχική Pressroom Κοινωνία Τζανάκης: Τα ΜΜΜ πρώτη εστία υπερμετάδοσης – Στα μέσα Απριλίου θα πέσουν...

Τζανάκης: Τα ΜΜΜ πρώτη εστία υπερμετάδοσης – Στα μέσα Απριλίου θα πέσουν κάτω από 1000 τα κρούσματαά

«Στα μέσα Απριλίου θα είμαστε ακόμα ψηλά σε κρούσματα, σε τετραψήφιο νούμερο, κάτω από 2.000 σίγουρα, γύρω στα 1.000-1.200 κρούσματα και από το τέλος Απριλίου ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια σαφή πτώση κάτω από 1.000 κρούσματα. Ισως μέσα στο Πάσχα θα είμαστε όπως ήμασταν και στις γιορτές των Χριστουγέννων», είπε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, σε 10 μέρες στις ΜΕΘ θα νοσηλεύονται 710- 750 διασωληνωμένοι κι εκεί θα τερματίσει, καθώς η αποσυμπίεση των μονάδων είναι ακόμα πιο αργή από ότι όταν γεμίζουν . Σε ό,τι αφορά στην Αθήνα, που όπως είπε δείχνει σημάδια σταθεροποίησης, θα έχει αποκλιμακωθεί προς το τέλος Απριλίου.

Ως βασικές εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, ο καθηγητής αναφέρθηκε πρωτίστως τα μέσα μαζικής μεταφοράς στα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι τα μέτρα είναι δύσκολο να τηρηθούν, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την υπερσυγκέντρωση ατόμων οποιασδήποτε μορφής, όπως οι πορείες και τρίτον οι οικογένειες, όπου η μετάδοση είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here