Τζάμπα μάγκας και ο Σταϊκούρας: Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν παρέδωσε δημοσιονομικό κενό το 2019-Προβλέπει μεγαλύτερη ανάπτυξη-Στο 1,2 δις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη

Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την απαλλαγή της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση, δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι το κόστος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αγγίζει τα 1,2 δισ. ευρώ και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρέδωσε τη χώρα με δημοσιονομικό κενό για το 2019.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη χώρα με δημοσιονομικό κενό για το 2019. Αυτό αναγνωρίζεται στις εκθέσεις όλων των θεσμών, εντός και εκτός Ελλάδας. Ομως η εκτέλεση του προϋπολογισμού τους τελευταίους δύο μήνες και οι εκτιμήσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς βεβαιώνουν ότι ο υψηλός φετινός δημοσιονομικός στόχος θα επιτευχθεί», υποστηρίζει, σε μια προσπάθεια να υποαθμίσει τα στιβαλα οικονομικά αποτέλεσμα της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Εξηγεί πόσα θα εξοικονομήσει η Ελλάδα με την αποπληρωμή μέρος του δανείου του ΔΝΤ, ενώ για τα πλεονάσματα σημειώνει ότι έχουν ήδη ληφθεί πρωτοβουλίες σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά απαιτείται, εκτός από το ΔΝΤ, και η σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων θεσμών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here