Τζάμπα η καραντίνα: Η τρομοκρατική επίθεση σε αεροσκάφος με τοξικό αέριο ήταν τελικά τροφική δηλητηρίαση

Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε σήμερα  το αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης, καθώς σε πτήση της Emirates από το Ντουμπάι δεκάδες άτομα παρουσίασαν συμπτώματα μίας άγνωστης ασθένειας -εμετό και πυρετό.

Η πτήση 203 της Emirates από το Ντουμπάι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης και αμέσως περικυκλώθηκε από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο έσπευσαν και πολλά ασθενοφόρα. Αμέσως το αεροσκάφος τέθηκε σε καραντίνα και ξεκίνησε η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Αρχικά ειπώθηκε μάλιστα ότι ασθένησαν 100 επιβάτες που ταξίδευαν από το Ντουμπάι στη Νέα Υόρκη και  παρουσίαζαν πυρετό άνω των 37,7 βαθμών καθώς και έντονο βήχα.

Στο σημείο έσπευσαν ειδικές μονάδες της υπηρεσίας Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίοι φορούν ειδικές μάσκες.

Ομως στο Ντουμπάι υπάρχει πρόβλημα γρίπης και κυρίως, όπως γρήγορα αποκαλύφθηκε, οι ασθενείς ήταν μολις δέκα και είχαν καταναλώσει το ίδιο γεύμα, γεγονός που σήμανε και τη λήξη συναγερμού της καραντίνας. Eπίσης  άλλοι 9 που θεωρήθηκαν απο το πλήρωμα ασθενείς, δήλωσαν ότι αισθάνονται μια χαρά και ότι δεν χρειάζονται νοσηλεία  -οι επιβάτες ήταν συνολικά 521 και με εξαιρεση του 10 που είχαν πυρετό και γαστρεντερικά, όλοι οι άλλοι έφυγαν για να συνεχίσουν το ταξιδι τους ή να πάνε σπίτια τους.

Επί της ουσίας, κάλλιο γαϊδουρόδερνε παρά γαϊδουρογύρευε, οπότε ο έλεγχος δεν έβλαψε κανέναν, πλην η φήμη για 100 ασθενείς στο αεροπλάνο ξεκίνησε απο μαζική υστερία των επιβατών και αυτή η φοβία δεν λέει να ξεπεραστεί αλλά μάλλον παιρνει διαστάσεις ανάλογα με το τι ταινιες ή σιριαλ βλεπει ο καθένας και τι «ό,τι λάχει» news του ποσταρουν στο Facebook.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here