Τζακ Λιου: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να αναδιαρθρωθεί

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Eπιμένει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου στη θέση για  αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν είναι βιώσιμο.

Οπως δήλωσε,  η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της μοιάζουν σήμερα να βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία, προσθέτοντας ότι έχει κρίσιμη σημασία η χώρα να εφαρμόσει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι πιστωτές της να συμφωνήσουν ότι το χρέος της  πρέπει να αναδιαρθρωθεί εν μέρει.

Ενδεικτική είναι η αναφορά του ότι οι πιστωτές της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πρέπει να καταλάβουν ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος με την παρούσα μορφή του δεν είναι βιώσιμο. «Πιστεύω πράγματι ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Η ουσία είναι ότι το βάρος για τις ταμειακές ροές θα πρέπει να άλλαξε».

«Αν δείτε τη πρόταση που είναι στο τραπέζι από χθες το βράδυ, βεβαίως φαίνεται ότι έχουν πλησιάσει περισσότερο σε μια συμφωνία σήμερα» δήλωσε ο Λιου σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ιστότοπος Politico.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επισήμανε ακόμη πως η αμερικανική οικονομία δεν αναμένεται να υποστεί «μεγάλες αναταράξεις» εάν οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν πάνε καλά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here