Τζακ Λιου: » Η καλύτερη λύση για την Αθήνα είναι να πάρει μερικές δύσκολες αποφάσεις»

«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ  θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τους πολίτες της χώρας, ενώ οι κίνδυνοι πιθανών συνεπειών σε άλλες χώρες παραμένουν ασαφείς». Μιλώντας στο  CNN ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου επανήλθε  στο ελληνικό ζήτημα ,λέγοντας  πως  «ο χρόνος τελειώνει και πρέπει Ελλάδα και εταίροι να καταλήξουν σε συμφωνία».

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο προδημοσίευση της συνέντευξης, ο Αμερικανός  υπουργος Οικονομικών  δήλωσε πως » για  την Ελλάδα μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα σήμανε τεράστια υποχώρηση της οικονομικής επίδοσης της χώρας”, για να προσθέσει:  «Θα φέρουν (οι Έλληνες) το πρώτο και μεγαλύτερο βάρος μιας αποτυχίας”.

Το βάρος πέφτει στην Ελλάδα, σημείωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος για να προσθέσει πως «η καλύτερη λύση για την Αθήνα είναι να πάρει μερικές δύσκολες αποφάσεις”.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, είναι ασαφές πως θα αντιδράσουν οι αγορές σε περίπτωση μη συμφωνίας και ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

«Η αλήθεια είναι ότι βλέπουμε από μέρα σε μέρα ότι υπάρχουν επιπτώσεις στις αγορές. Δεν πιστεύω πως κάποιος θέλει να ανακαλύψει τι θα γίνει σε περίπτωση μη συμφωνίας”.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here