Τσιρώνης: «Να ξεκινήσουν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά έργα στη Νεάπολη»

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Τα χωριά της Νεάπολης Λακωνίας που επλήγησαν από την πρόσφατη μεγάλη φωτιά επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Ο κ. Τσιρώνης συνοδευόμενος από τον γενικό διευθυντή Δασών του ΥΠΑΠΕΝ Κ. Δημόπουλο, τον δήμαρχο Μονεμβασιάς Ηρακλή Τριχείλη, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων, περιόδευσε στα χωριά της Νεάπολης και πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νεάπολη Βοιών, όπου συζητήθηκε το μείζον ζήτημα των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή για την προστασία των χωριών.

Ο Γ. Τσιρώνης επισήμανε ότι χρειάζεται άμεση έναρξη των μελετών και της κατασκευής των έργων, πριν έρθουν οι βροχές, με μεγάλη, όπως τόνισε, προσοχή στο σχεδιασμό για να μην υπάρξουν αστοχίες, όπως συνέβη στο παρελθόν σε άλλες περιοχές.

«Υπάρχει εκτεταμένη καταστροφή και πολύ μεγάλος κίνδυνος απώλειας εδαφών, κατολισθήσεων και έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Υπ’ αυτήν την έννοια, πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ως πολιτεία -με συνδυασμένη δράση πολλών υπουργείων- προκειμένου να αποκατασταθούν ταχύτατα οι ζημιές και να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες», τόνισε ο υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα οι μελέτες και ταυτόχρονα να ξεκινήσουν τα αναγκαία έργα.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here